PUBLICITAT

Així a la lliga com a la Copa

  • El River rep a les 21.00h el Ford Burgos amb els dos equips lluitant per ser els amfitrions l'1 de febrer
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Safford cau sobre Wright, que fa una passada a Flis, durant l'entrenament de dimecres al Poliesportiu Foto: ÀLEX LARA

La Copa Príncep és el premi per al primer i segon classificat de la primera volta de la lliga regular de l'Adecco Or. Tant River Andorra com Ford Burgos, rivals avui amb les càmeres de Teledeporte de testimoni (21.00h, des del Poliesportiu), protagonitzen un autèntic duel de trens de mercaderies que han quallat una primera volta magistral. Primer contra segon per saber qui dels dos serà l'amfitrió de la final copera del pròxim 1 de febrer. «El Burgos considero que és el rival que té més arguments per a l'ascens al final de temporada. Està un punt per sobre de la resta», va assegurar ahir el tècnic Joan Peñarroya, com si no pensés que, des de Burgos, tenen la mateixa sensació respecte al conjunt que ell entrena.

Amb els números a la mà –les beneïdes estadístiques que tan agraden als bojos del bàsquet–, és cert que el Burgos és un perill en tota regla. És el millor de l'Adecco Or en anotació, amb 83,7 punts per partit –un total de 1.004 en 12 jornades–, mentre que el River és el tercer amb 82,4 –82,5 en té el Knet de l'amic Jesús Sala–, però també és el líder en el rebot, amb un total de 33,7 per duel, mentre que el River en suma 30,7. Així mateix, recupera més pilotes que cap altre equip amb 10,5 per duel –els andorrans, just una pilota menys–, i és el més valorat de la categoria amb una mitjana per equip de 95 de valoració, quan el River es queda amb 84,8. Ep, però aquí va una dada important: és el segon que menys pilotes perd, amb 12,4, perquè el primer és el conjunt del Principat. Flasca.

«Són durs, defensem molt bé, regalen poques situacions i tenen un atac molt fluid», va dir ahir Peñarroya sobre els homes d'Andreu Casadevall. És com si, certament, estigués descrivint, en compte del rival, al seu propi equip. Però deixem que segueixi el tècnic analitzant el rival: «El seu base López domina el ritme de la categoria, tenen molt bons tiradors com Jorge Garcia, Xavier o Miguel, tenen l'aler més físic de l'Adecco Or a amb Vinicius –2,03m d'aler– i els pivots Sikma, Ortega i Olmos, que és una jove promesa del bàsquet espanyol». Doncs això.

THOMAS SCHREINER TINDRÀ MINUTS / Peñarroya va confirmar ahir que el base austríac Thomas Schreiner, que surt d'una lesió muscular, tindrà avui minuts. Serà amb tot, amb calma, de mica en mica, perquè el jugador ha estat 40 dies fora de joc i va tornar als entrenaments a ritme inferior que la resta el passat divendres, i des d'aquesta setmana, ja integrat amb tots. «Ens podrà ajudar», va dir l'entrenador, que amb tot va insistir en què necessitarà «temps per tornar al ritme». Així mateix, qui està també recuperat dels seus problemes a l'esquena és Pablo Sánchez.

FARFAN, KO UNA SETMANA MÍNIM / L'andorrà Albert Farfán, amb un trencament fibrilar per un cop al quàdriceps –el trencament semblaria que ja ha baixat del centímetre– no serà avui a la banqueta per jugar, i el club espera que s'incorpori als entrenaments la pròxima setmana.

¿NOVES INCORPORACIONS? / El River no tanca la porta a cap possible incorporació si aquesta s'ajusta a les arques del club i als desitjos de l'entrenador. Peñarroya va dir ahir que el club «sondeja el mercat fins a final de temporada», per si surt alguna cosa interessant: «Des que estic aquí fa dos anys i mig tenim un director general que també és director esportiu i si bé fins ara hem incorporat Montañez, sempre hi treballem».

SAMARRETES I ENTRADES A 10 EUROS / El BC River Andorra està llançat a fer caixa gràcies al seu feeling amb l'afició, que està responent amb més de 1.200 espectadors per partit al Poliesportiu. Així, avui el club posarà a la venda unes noves samarretes amb el logo del club, al preu de 10 euros. En principi hi haurà una tirada de 500, i depenent de la resposta del públic se'n farien més. El preu de l'entrada al pavelló és, així mateix, de 10 euros per als que no siguin socis, i gratuïta per als que paguin la quota anual.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT