PUBLICITAT

Handbol al final del túnel

  • La Federació tanca un acord amb l'empresa Globalvia per poder engegar la Lliga Escolar de minihandbol, que compta amb set equips
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Algunes de les samarretes amb què es disputarà la Lliga Escolar, presentada ahir Foto: ÀLEX LARA

L'entusiasme i especialment el treball de la Federació Andorrana d'Handbol ha permès que aquest esport, en els últims anys en una segona fila al Principat, sigui ara un dels que més futur sembla tenir perquè lluita, de manera eficient, per sumar i sumar. Sempre sumar. Ahir es va signar l'acord de colaboració entre la FAH i l'empresa que gestiona el túnel d'Envalira, Globalvia, pel qual s'engegarà la Lliga Escolar de minihandbol. La competició, oberta a nens d'entre 8 i 12 anys, compta ara amb set equips, però el president de la Federació, Gerard Pifarré, no descarta «que augmentin» i tampoc no tanca la porta a obrir el parany a altres edats, especialment menors.

El principal objectiu de l'acord és arribar a un futur no massa llunyà –tres, quatre anys– en què hi hagi jugadors amb possibilitats de formar un equip adolescent que, en un altre futur no massa llunyà tampoc, assoleixi ser a una competició internacional. No serà una feina fàcil, però el que sí fa la FAH és treballar per intentar-ho.

Ara per ara, la selecció sub-23 masculina progressa amb alguns duels internacionals, això sí, amistosos –el 12 de gener jugarà contra l'Esplugues de Primera Nacional, al Poliesportiu d'Andorra a les 19.00h–, mentre que l'equip femení, paral·lelament, no abaixa els braços i es mou com pot per seguir en acció –també el dia 12, però al Pas de la Casa i al matí, hi haurà un torneig amb tres o quatre equips, encara per confirmar. Manel Mañas, el seleccionador nacional, estudia amb la FAH que Mònaco accepti un amistós contra la sub-23, i Pifarré va assegurar ahir que «de cara al 2014 entraríem en els bombos per jugar en tornejos internacionals», dins del Challenge Trophy tutelat per la Federació Internacional (IHF).

Vist aquest treball per dalt, la FAH insisteix en el treball per sota, i aquí és on es troba la base. Els jugadors que s'han d'anar polint amb el pas del temps estan en aquesta Lliga Escolar que es promou i que té equips d'Encamp, amb dos –és la parròquia encampadana la que aixeca la senyera de l'handbol–, però també de Santa Coloma, de la Massana o d'Andorra la Vella.

A més, durant el segon trimestre escolar, l'handbol serà ja activitat extraescolar, el que, segons Pifarré, «farà que possibilement hi hagi més equips». La Lliga Escolar es disputarà els caps de setmana, sent els primers enfrontaments a partir del dissabte 18 de gener. De requisits, no hi excessius: tenir ganes d'esport, treure's la llicència de la FAH i pilota en mà buscar la porteria contrària.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT