PUBLICITAT

Marín, Salles, els millors del 2012

  • La Nit de l'Esport corona el surfista, la judoca i la selecció de bàsquet com esportistes de l'any
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els premiats a la Nit de l'Esport: a dalt Dani Marín i la selecció de bàsquet. A baix Laura Sallés i Lluís Marín Foto: EL PERIÒDIC

El 2012 va expirar previ homenatge als millors esportistes del país al llarg de la temporada 2012-2013. Quedarà també per al record el paper del River en la LEB Or, l'inici de la temporada d'esquí de la FAE o els espectacles d'automobilisme sobre gel del Trofeu Andros i les G.Sèries BPA.

OCTUBRE - L'Àliga enamora als tècnics de la FIS

La primera setmana d'octubre va servir perquè el River, que no havia obtingut resultats del tot convincents en la pretemporada, debutés en la LEB Or amb una victòria de credibilitat a Osca. Ara, 12 partits més tard i gairebé tres mesos després els seus números són estratosfèrics: 11 victòries i 1 derrota.

Una altra bona notícia és que Arcalís va rebre el sí per acollir la Copa del Món d'snowboardercross del 2014 i que el centre indoor 360º extrem va acabar de construir la rampa més alta del món, amb 12 metres d'altura.

El Periòdic d'Andorra va aportar el seu gra de sorra avançant en exclusiva que la Vuelta que va meravellar al món amb l'etapa amb final al Coll de la Gallina es tornarà a repetir el pròxim estiu. Es va confirmar també que l'Àliga té les característiques idònies per ser una pista de descens de Copa del Món com així van assegurar els tècnics de la FIS que van venir a donar el vist i plau.

Per acabar el desè mes del 2012 Òscar Casal i Maria Fargues es van proclamar campions de la Copa d'Andorra de curses de muntanya i a més, el corredor de la Federació Andorrana de Muntanyisme va finalitzar setè en la Copa del Món i la secretaria d'Esports d'Estat va presentar les beques ARA 2012-2013 amb la creació de la beca premi, que recompensa per les bones actuacions com ha estat el cas de Lluís Marín i Dani Garcia, els primers en assaborir-la.

NOVEMBRE - Igualat el millor inici a Or d'un equip novell

Corria la jornada 7 de la LEB Or quan el River va igualar el millor inici d'un equip novell en la LEB Or. 7 victòries i cap derrota. En la jornada següent no podria superar el rècord perquè va perdre a casa.

No eren bons moments per al FC Andorra de futbol, que va immers en una dinàmica negativa va empatar amb el cuer Valls a casa i Justo Ruiz va posar el seu càrrec a disposició de la directiva. El no va ser rotund i la crisi, si ja no és història, s'ha suavitzat.

El mes en què els esquiadors de la FAE començaven a competir el Govern va premiar al surfista de neu Lluís Marín com a esportista de l'any per l'onzè lloc en la Copa del Món 2011-2012 juntament amb la judoca Laura Sallés pels dos bronzes que va guanyar a la Copa d'Europa de Màlaga i l'Espanyol i la selecció de bàsquet, l'estiu passat es va penjar l'or al L'Europeu de Petits Països a San Marino.

Per acabar Gerard Riart va guanyar les eleccions de la Federació Andorrana de Ciclisme en ser l’única candidatura, agafant el relleu de Carles Barquín en la presidència, Tània Ribeiro va ser eliminada en la segona ronda dels Mundials de Karate després de superar la primera per sorteig i Vinyes, després d’un any impecable al volant, s’adjudicava el títol en la Copa d’Espanya de dues rodes motrius.

 

DESEMBRE - Despres recobra el protagonisme

El compte enrere cap al 2013 es va presentar amb l’anunci de la Ronda dels Cims com a carrera pertanyent al calendari de l’Skyrunner Ultra Trails 2013 o el que és el mateix, la Copa del Món d’ultrafons.
Les úniques males notícies van ser d’una banda la greu lesió del jugador del FC Andorra Dani Mejías, que va reaparèixer contra el Cervera al minut 89 i en el primer esprint es va trencar el tendó d’Aquil·les i de l’altra el vist i no vist de Román Montañez, que el dia 4 havia signat un contracte d’un mes amb el River per substituir el lesionat Schreiner però la nit de Nadal va rebre una trucada de Valladolid i ha marxat, amb el permís del club, a l’ACB per jugar al Blancos Rueda. Montañez, però, va tenir temps per celebrar després de la victòria conta el Knet la salvació virtual –basant-se en els descensos d’Or des del curs 1996-1997– del River en la LEB Or quan només havien passat 10 jornades.
També va ser moment perquè la Federació de Rugbi anunciés la reelecció de Xavier Vilastrú com a president, i per presentar l’equip de la FAM d’esquí de muntanya i la nova cursa 24 Hores d’Arcalís, prova que Vallnord vol convertir en una carrera d’ultrafons de referència.
Ja en plena temporada d’hivern el circuit del Pas va acollir el Trofeu Andros, la primera cita de les G.Sèries BPA sense dos dels favorits, Gutiérrez i Font, i la Federació d’esquí va fitxar l’exolímpic espanyol Jordi Font per reforçar l’estructura tècnica de la branca de surf de neu.
I el recull acaba com va començar: amb Cyril Despres com a protagonista. El pilot d’Arinsal es va acomiadar d’Andorra el dia dels Innocents per posar rumb a Amèrica del Sud, on buscarà a partir del 5 de gener el seu cinquè entorxat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT