PUBLICITAT

Dani Garcia fa història a Londres

  • El judoca és l'autèntic protagonista de l'estiu i segurament de tot l'any en superar una ronda
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
A la galeria Garcia esclata a ploraren vèncer Acevedo als Jocs de Berlín. Sobre aquestes línies, Hickey fulleja el llibre ?Olímpics Andorrans' al Consell i per últim Contador i Belmonte en la segona etapa andorrana de la Vuelta Foto: EL PERIÒDIC

El trimestre que engloba juliol, agost i setembre té un clar protagonista, Dani Garcia. Quan ningú no ho esperava el judoca va fer el que cap esportista andorrà ha aconseguit fins ara: superar una eliminatòria. D'altres anècdotes també quedaran en la nostra retina com ara la Vuelta del Coll de la Gallina.

JULIOL - De la Ultra Trail als Jocs Olímpics

El Nike Camp Andbank que havia començat al juny va tenir continuïtat el setè mes de l’any enmig d’un primer cap de setmana de fortes pluges que van cobrar-se tres víctimes: la Volta als Ports (tallada a Ordino), el Míting d’Atletisme (només va poder fer-se la meitat) i la prova d’Ordino del Circuit Nacional d’escalada (anul·lada). Va ser el mes en què el River va inscriure’s a la LEB Or després de molts dubtes econòmics i el de les competicions europees dels equips de la Lliga Nacional, amb l’eliminació directe de Lusitans en Champions i de Pidasa i UE Santa Coloma en l’Europa League.
Alhora es confirmava François Moliné com a president del FC Andorra, Eduard Garcia com a relleu de Judith Gómez en la Federació d’Atletisme, Philippe Filiatre com a seleccionador dels Isards i el fitxatge del central del combinat de futbol Marc Vales pel Reial Madrid, per jugar a cavall entre el B i el C.
Cal reservar també un espai important per a l’Ultra Trail Vallnord, que va coronar com a superherois Óscar Pérez i Nerea Martínez, guanyadors de la Ronda dels Cims (180 km.) i també Michel Lane i Leire Iruretagoyena en l’Ultra Mític (112), Sébastien Buffard i Qwemaelle Bidondo en la celestrail (83) i Nicolas Darmaillacq i Mireia Ferrer en la Trail (35).
I per acabar, el dia 28 van arrencar els Jocs Olímpics de Londres i l’endemà, el 29, és quan Dani Garcia va derrotar el paraguaià Abraham Acevedo en la segona ronda de judo després de superar la primera. En vuitens va perdre amb el seu amic Sugoi Iriarte però la història ja estava escrita. Garcia va creuar una meta que fins llavors ningú a Andorra havia pogut.

 

AGOST - El mes dels fitxatges i de la Vuelta

Les Olimpíades van continuar per als esportistes andorrans amb la participació dels nedadors Hocine Haciane i Mònica Ramírez, l’atleta Cristina Llovera i la de dos que ja coneixem de sobra i que han fet història: el tirador Joan Tomàs, amb la cinquena participació olímpica i la de Toni Bernadó, l’únic al món que ha fet cinc maratons olímpiques, obtenint en totes elles la classificació per mínima.
L’agost va ser també el mes dels fitxatges per afrontar la nova temporada. El River, que ja havia fitxat al juliol com a primer reforç Dani Garcia, tancava els acords a l’agost amb Cinto Gabriel, Thomas Hampl, Schreiner, Blanch, Safford i Guàrdia per tenir actualment una marxa triomfal en la lliga, amb el lideratge en solitari i la classificació per a la Copa.
L’Encamp va disputar a casa la primera ronda prèvia de la UEFA futsal Cup en la qual va ser eliminat i els dies 25 i 26 ens va visitar la caravana de la Vuelta a Espanya, la que va quedar entusiasmada, enamorada i impressionada amb l’ascensió al Coll de la Gallina, que va guanyar Valverde després d’una batalla final èpica amb Contador i el Purito Rodríguez. Espectacle pur.

 

SETEMBRE - L’adéu d’Haciane i l’aniversari del COA

El novè mes de l’any va començar amb una notícia amarga per a l’esport tricolor. Hocine Haciane, un dels millors esportistes de la nostra història i sense dubte el millor nedador, anunciava la seva retirada definitiva de les piscines.
Les males notícies van continuar amb el decebedor debut de la selecció de futbol en el Premundial 2014, amb un 0-4 contra Hongria que el capità Ildefons Lima va catalogar com «un dels pitjors partits de la història» de la tricolor. Pocs dies després nova derrota a Romania (4-0), el Lusitans de futbol i l’Encamp de futbol sala es van proclamar campions de la Supercopa i la FAF va aprovar la via lliure als no-residents, acceptant fins a quatre per equip.
Albós també va tenir els seus dies de protagonisme amb els Mundials de ciclisme en ruta que es van disputar a Holanda i Llovera, proclamant-se campió d’Espanya en el grup N de ral·lis sobre terra.
Les dues darreres setmanes van anar començant les lligues estrangeres de futbol, futbol sala, hoquei sobre patins i rugbi, Mario Molias va ser designat nou president de la Federació de Tennis en substitució de François Garcia i per acabar es va celebrar l’aniversari del Comitè Olímpic Andorrà (COA).
La 60a efemèrides de l’entitat que presideix Jaume Martí va tenir com a convidat d’honor el president del Comitè Olímpic Europeu, Patrick Hickey en un esdeveniment al qual van ser convidats el 57 olímpics que ha donat el Principat i es va presentar el llibre Olímpics Andorrans escrit pels redactors d’EL PERIÒDIC Rafa Mora i Iván Moure i il·lustrat amb les fotografies de Tony Lara, que també es van exposar al Consell General, lloc on es va fer l’aniversari.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT