PUBLICITAT

El Cap d'any no compleix amb les previsions i es queda al 70% d'ocupació hotelera

  • Les estacions registren una mitjana de 24.000 esquiadors diaris
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

La ocupació hotelera per Cap d'any no arribarà al 80% previst, segons va informar ahir el portaveu de la Unió Hotelera, Oscar Julian. Finalment, serà aproximadament del 70%, superant lleument l'ocupació de l'any passat per aquesta data.

Per altra banda, la primera part de les vacances de Nadal ha estat un èxit per a les estacions d'esquí andorranes que han assolit importants nivells de visitants. Les estacions d'esquí del Principat han tingut uns bons nivells d'afluència i entre Vallnord i Grandvalira han registrat una mitjana de 24.000 esquiadors cada dia, 15.000 a Grandvalira i 9.000 a Vallnord. Els dies de més afluència van ser del 27 al 30, però es preveu que es mantinguin aquests nivells durant la primera setmana de l'any, i que fins i tot es puguin augmentar. Ambdues estacions han rebut més esquiadors que en les mateixes dates de l'any passat.

Els esquiadors que han gaudit de les estacions del Principat durant aquestes festes han estat principalment de Catalunya, Madrid i el País Valencià, però també ha estat important la presència d'esquiadors de França, el Regne Unit i Rússia.

Les previsions per a la segona part de les festes, la primera setmana de l'any, són positives des de les dues estacions. Pel que fa a Vallnord esperen que es mantinguin les xifres d'esquiadors i d'ocupació i que els dies de més afluència siguin els dies 2, 3 i 4 de gener, en què es podrien superar les previsions.

Des de Grandvalira, la directora Núria Tarré va indicar que «mantenim un bon nivell de cara a la setmana de Reis, però cal ser prudents i esperar al balanç final».

Les condicions de la neu són bones segons les dues estacions. A Vallnord hi ha gruixos d'entre 30 i 110 centímetres de neu pols i dura, i hi ha entre el 90 i el 100% de pistes i remuntadors oberts. A Grandvalira s'ha pogut obrir el 80% del domini, amb 170 quilòmetres amb una cota de neu d'entre 20 i 60 centímetres, i el 95% dels remuntadors en funcionament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT