PUBLICITAT

Hi ha 5 milions vinculats al 'cas Emarsa' en comptes andorrans

  • Existeixen «indicis» que s'ha mogut gran quantitat de diners
EL PERIÒDIC
VALÈNCIA

Periodic
Un acte ciutadà de protesta per la corrupció a València Foto: MIGUEL LORENZO

El diari valencià Las Provincias, citant un informe de la Policia d'Andorra, ha informat que hi ha fins a cinc milions d'euros en comptes de bancs andorrans vinculats al presumpte cas de corrupció de l'empresa de gestió d'aigües residuals de València Emarsa, que investiga la justícia espanyola.

La Policia andorrana ni ha confirmat ni ha desmentit aquestes informacions així com l'existència d'aquest informe, i en tot cas ha explicat que correspon a la Batllia donar aquest tipus d'informacions.

Segons aquest informe citat per Las Provincias, existeixen «indicis» que «s'ha mogut una quantitat de diners que perfectament pot venir de la desviació il·lícita de fons públics». Un total de vuit persones imputades pel cas Emarsa tindrien més de cinc milions d'euros en comptes andorrans.

L'Entitat Metropolitana d'Aigües Residuals (Emarsa) era la societat encarregada de gestionar les aigües residuals de València i la seva àrea metropolitana i des del 2010 s'investiga una presumpta desviació de fons públics a través de l'empresa pública.

Les conclusions del treball policial de 26 pàgines, que complementa un altre informe anterior, recullen que aquestes quantitats «estarien vinculades amb els fets pels quals s'obren diligències penals a València». Tanmateix, aquesta xifra total no és definitiva. Les investigacions a València hauran d'aclarir realment la xifra de 2,2 milions que s'associa al jubilat d'Aldaia Vicent Usedo, recentment imputat en la causa per un presumpte delicte de blanqueig de capitals. L'informe policial precisa que en la data de confecció del treball no existien notícies de la implicació de Usedo en la trama. Les vinculacions amb el saqueig d'Emarsa es produeixen en haver rebut aquest 690.000 euros de l'empresari fugat Jorge Roca Samper. Això és el que es coneix com operacions de compensació: introdueixo diners il·lícit en el circuit comercial i després rebut aquests diners a través de l'empresa a la que l'hi vaig prestar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT