Dusautoir i Vila comencen amb força el campionat d'Espanya

• Sophie acaba segona per davant de Miró i Ferran acaba sisè malgrat la forta competència
LA MOLINA

Moments previs a la sortida de la Crononiu, el dissabte passat a la tarda a la Molina Foto: FAM

Ferran Vila i Sophie Dusautoirhan començat amb força el Campionat d'Espanya en la Crononiu, primera prova del Campionat d'Espanya disputada el dissabte a la Molina.

Vila va destacar amb una sisena posició, amb una marca de 36min 1s, a 1min 40s de la tercera plaça del podi ocupada per Miguel Caballero. Segon va ser Marc Pinsach i primer Kilian Jornet, guanyador amb una marca de 32 minuts i 9 segons en una categoria masculina plena de corredors de primer nivell.

També van entrar en el top-20 Joan Vilana, 12è i David Albós, 7è. Xavier Areny, classificat en la 22a posició, va ser a més el quart en la categoria promesa, Jordi Solé va acabar 27è, Marc Vila 29è, Toni Casals 33è, Xavier Comas 37è, Marc Riera 52è i Francisco Coutinho el 89è d'un total de 105 corredors.

En fèmines Dusautoir ha demostrat tornar amb més força que mai. Només va poder amb l'andorrana la vigent campiona d'Espanya, la corredora de la Seu Laura Orgué, que la va superar en els últims metres per només 10 segons de diferencia. Dusautoir, segona amb un temps de 39min 33s, va acabar per davant d'una altra atleta de referència com és Mireia Miró, que va completar el podi.

El seleccionador nacional, Jacques Soulié, no va amagar la seva sorpresa amb l'actuació general de la FAM: “Veniem amb una mica de por pel nivell dels participants i pel traçat [en una pista vermella d'esquí alpí] i tots han donat el 100%”.

Soulié tampoc no es va oblidar de la bona imatge deixada pels joves del Centre de Tecnificació de Muntanyisme. Primer fent referència a Inka Bellés, que va ser primera júnior femenina en la qual Laia Coma va ser setena: “Ja ens té acostumats”, va dir el seleccionador d'ella. “Han començat forts, s'han de mantenir així”, va generalitzar. En la masculina Jaume Planella va ser quart i Oriol Bertran també va pujar al podi amb un tercer lloc en la cadet.