PUBLICITAT

La vídua de Barios es querella per l'atenció rebuda per l'esquiador

  • Victòria Gros presenta una denúncia per manca de celeritat dels serveis mèdics
  • Un any després de la seva mort es demana una forta indemnització econòmica
JOSEP ROMERO / J. R. BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un grup d'esquiadors practiquen l'esport blanc a l'estació d'Arcalís. Foto: TONY LARA

Al complir-se un any de la mort en un tràgic accident de l'esquiador paralímpic andorrà, Xavier Barios, la seva vídua Victòria Gros ha decidit presentar una querella contra l'estació d'esquí d'Arcalís, els serveis mèdics de la mateixa, el Comú d'Ordino, el SUM i l'Hospital de Nostra Senyora de Meritxell. Una denúncia que es presenta al considerar que es va produir una atenció mèdica deficient i, en conseqüència, es va actuar amb poca celeritat en atendre a l'accidentat. S'argumenta que si els serveis mèdics haguessin procedit amb més rapidesa no s'hagués produït la defunció de l'esportista. Es demana, sembla ser, una important suma de diners com a indemnització.

CONFIRMACIÓ / La cònsol menor d'Ordino, Consol Naudí, va explicar ahir que de moment no ha arribat al registre de la corporació local cap document o demanda, alhora que va manifestar que la primera noticia sobre aquesta denuncia la va donar a conèixer el mateix director de l'estació d'Arcalís, Jean-Claude Montané durant el consell d'administració que va celebrar Secnoa dijous passat a la nit, just al final de la reunió en l'apartat de precs i preguntes. Montané es va limitar a informar als presents d'aquesta denúncia, sense entrar al detall. El responsable de l'estació no vol fer ahir cap tipus de comentari i es va limitar a dir que «es tracta d'un tema personal del que no volem parlar».

La resta d'entitats i organismes afectats per la querella, que han estat consultats, no tenen constància en els seus registres d'entrada de cap tipus de notificació. La direcció mèdica de l'Hospital de Meritxell es van limitar a indicar que «per norma no donen mai aquest tipus d'informacions».

SENSE COMENTARIS / La mateixa viuda de Barios no va voler tampoc fer cap tipus de comentari en relació a l'inici d'aquest procediment judicial, que ha deixat en mans d'un advocat. Fa ja unes setmanes que Gros rumiava la possibilitat de posar en marxa algun tipus de d'actuació judicial, segons van assegurar cercles d'amistats pròxims a la vídua. I és que des del moment de l'accident van existir alguns dubtes sobre si l'evacuació de Barios a l'hospital es va produir amb el menor temps possible.

Tot i així, diferents fonts consultades desmenteixen rotundament aquestes acusacions i creuen que l'atenció va ser ràpida i molt professional manifestant la seva perplexitat davant la decisió presa per la vídua de l'esportista.

L'ACCIDENT / Xavier Barios, que tenia 54 anys, va morir al topar contra un canó de neu a la pista de la Portella del Mig. Les lesions causades per una forta contusió van acabar amb la seva vida. En produir-se el sinistre, l'equip de pisters socorristes van traslladar la víctima al centre mèdic del sector, on el metge, juntament amb el Servei d'Urgències Mèdiques (SUM) que es va desplaçar a Arcalís, van decidir evacuar l'esquiador en helicòpter fins a l'hospital, on a causa de les greus lesions provocades per l'accident, va perdre la vida.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT