PUBLICITAT

Tota una demostració de força, coratge i superació

J.R.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La pàgina publicada a EL PERIÒDIC el 24 de desembre del 2011 Foto: EL PERIÒDIC

Per a aquestes dates en faria 55 anys d'edat. Ens va deixar tot un exemple d'esportista que amb la seva tenacitat i constància va demostrar que també es pot competir amb una cadira adaptada. La seva minusvàlua no va ser cap impediment per ser un apassionat per la neu, i un impulsor dels equips d'esquí al país.

Un accident a la carretera en la bicicleta el va portar a seure en la cadira. Però això no va impedir que Xavier Barios deixés la seva passió per la neu. Calçat amb la cadira Barios es va convertir en un representant destacat d'Andorra a les competicions d'esquí amb discapacitats.

Va participar, entre d'altres proves. en dos jocs paralímpics al 2002 a SaltLake i al 2006 a Torí. Al 2004, va participar a la Copa del Món d'esquí alpí a la localitat austríaca de Widschönau.

El mateix any va participar al final de la Copa d'Europa com a únic representant de la FADEM a l'estació italiana d'Arestesive. Al 2007 va participar també a la copa d'Europa. Era molt amic dels seus amics i un exemple d'esperit de superació. Apassionat per l'esport, considerava la vida «com una pujada i qui va amb més empenta la supera millor», deia.

Barios sabia del perill de les patacades, com deia ell, quan esquiava en cadira, però també sabia que quan «deixes d'esquiar i et vas fent enrere, deixes de fer coses per por i acabaries assegut al sofà de casa».

Xavier Barios era membre de la Federació Andorrana d'Esports per a Minusvàlids (Fadem) i també de la Federació Andorrana de Discapacitats (FAD).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT