PUBLICITAT

Preparat per a la 'maneta'

  • Despres creua demà l'Atlàntic per iniciar el 5 de gener la seva 13a participació en busca del cinquè títol
IVÁN MOURE
ANYÓS

Periodic
Despres fa el senyal de que tot va bé mentre aguanta el casc que durà al Dakar 2013, ahir a AnyósPark Foto: TONY LARA

S'ha fet esperar la roda de premsa de Cyril Despres prèvia al Dakar que fa cada any però és que l'edició del 2013 ha retardat el seu inici uns dies i enlloc de començar l'1 de gener ho farà el 5. El pilot d'Arinsal va convocar ahir als mitjans per explicar les sensacions abans de la que serà la seva tretzena participació i el quatre vegades campió en motos no va dubtar a dir: «Amb ganes de marxar. Quan t'agrada el que fas i et veus preparat t'entra el cuc».

Segons va assenyalar aquest any s'ha preparat fins i tot menys que en el darrer. A més afirma que per a ell han estat dotze mesos intensos i immillorables, per l'entrenament que ha fet i també perquè ha disputat tres carreres –Dakar 2012, Desafio Argentina i Ral·li del Marroc– amb ple de victòries. Per tant no va ser estrany sentir com deia: «Tenia programat el vol per al dia 31 però l'he pogut avançar dos dies».

COM UN JUGADOR DE RUGBI / Un any més mentre tothom celebra el Nadal ell no està per festes. Sí que va passar amb la família els dies 24 i 25 però al matí «anava a entrenar» perquè sap de què va el ral·li més prestigiós del món i si vol la maneta, el cinquè títol que el deixaria a tir d'un d'Stéphane Peterhansel –el pilot més llorejat amb sis triomfs en motos a més de quatre en cotxes–, creu que era necessari no perdre ni un segon. «M'esperen 8.500 quilòmetres d'una guerra a sobre de la KTM. Si no tens ganes de guanyar et passaran per sobre i jo tinc les mateixes ganes que un jugador de rugbi, que espera el rival que té davant amb l'oval amb 120 quilos de pes. Jo no tindré aquest tio davant però sí el desert del Perú, Xile i Argentina. Em veig preparat per patir, anar ràpid, passar calor, fred... Serà molt dur».

«LAMENTA LA BAIXA DE COMA / Era inevitable que sortís el nom del seu gran rival, el català Marc Coma, que aquest any no competirà perquè no està completament recuperat de la seva lesió a l'espatlla esquerra que va patir el passat 17 d'octubre al Ral·li del Marroc. Segons Despres: «Per a mi no és una bona notícia que ell no pugui competir. Tinc respecte per tot el que ha fet Coma en els últims anys i ningú pot entendre la seva frustració millor que jo. Tots dos dediquem moltes hores a preparar aquest ral·li».

Va sorprendre, però, que Despres anunciés que potser es veuen durant el Dakar: «Potser ve amb KTM per ajudar però ahir, per si al final no pot venir, em va desitjar sort».

A banda d'això Despres també va voler deixar clar que el pilot d'Avià no és el seu gran enemic en la lluita pel títol: «Sempre he dit que el principal rival és el desert. De fet al Marroc tot pintava bé per a mi abans de que Coma caigués. Sí que és veritat que serà una edició diferent, des del 2005 no he fet un Dakar sense Coma». El pilot d'Arinsal, a més, va recordar que hi ha d'altres adversaris disposats a destronar-lo: «Hi ha bastants. Els espanyols Barreda i Viladoms tenen la mateixa moto que jo, el Chaleco López també ha fitxat per KTM i a Xile correrà a casa seva... De tota manera dic noms perquè voleu, però ningú no canviarà la meva gana de guanyar ni la meva tàctica», va indicar. Ni va detallar a quina estratègia es refereix, però és obvi que no és una altra que anar al màxim.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT