PUBLICITAT

Dos projectes de pes: l'Estadi i l'Àliga

  • Abril, maig i juny engloben els finals de les diferents lligues i l'anunci de la remodelació de dues instal·lacions de futur
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
A dalt Dani Marín dedica el títol de campió de la LEB Plata del River a l'afició en el partit contra el Gandia. A baixa l'esquerra el FC Andorra celebra l'ascens a 1a Catalana i a la dreta una maqueta de l'Estadi Nacional Foto: EL PERIÒDIC

El recull d'abril, maig i juny del 2012 deixa en el record la presentació de dos projectes de pes necessaris per al futur de l'esport andorrà. D'una banda i després de molts rius de tinta el Govern va presentar el projecte de l'Estadi Nacional que es construirà on hi ha el Camp del Consell i de l'altra la Federació Andorrana d'Esquí i Grandvalira van anunciar que, vist l'èxit de la Copa del Món femenina d'esquí alpí a Soldeu, es remodelarà l'Àliga per poder acollir a uns anys vista descensos del circuit mundial. A més aquests tres mesos van ser decisius per al futur dels equips en les diferents lligues.

ABRIL - La gran festa del River per l'ascens

La temporada d'esquí alpí esgotava els últims dies i el mes de les pluges va començar amb els Campionats d'Andorra d'esquí alpí, als quals Kevin Esteve va demostrar estar per sobre de Roger Vidosa, en guanyar el gegant, supergegant i supercombinada. Vidosa va haver de conformar-se amb el tro en l'eslàlom i en fèmines Pallàs, –supercombinada i eslàlom–, Raméntol –supergegant– i Gutiérrez –gegant–, que no van coincidir en cap carrera, es van repartir el botí. Però l'aconteixement de l'abril va ser el del partit del River amb el Gandia que servia per celebrar amb l'afició l'ascens a la LEB Or. Gesta grossa amb el públic i també els herois de l'ascens a l'ACB amb personatges mítics com Margall, Carles Farfan, Bermudo o Smith.

Turisme també va deixar el seu gra de sorra anunciant que Vallnord presentava candidatura per recuperar la Copa del Món de BTT al 2013, Emili Puig va convocar eleccions per a un FC Andorra que estava sense president, el tirador Joan Tomàs va rebre l'aprovació per anar per invitació a Londres, als que serien els seus cinquens Jocs Olímpics i per últim el Lusitans va guanyar el Sant Julià en l'última jornada del play-off pel títol i es va proclamar per primera vegada en la seva història campió de la Lliga Nacional, guanyant-se així la plaça de Champions League.

MAIG - El Camp del Consell el final de les lligues

Maig va començar amb dues competicions de la base que s'han convertir en referències: el MIC football i el TIM Pirineus, competicions que van omplir els hotels del Principat en el pont de la Festa del Treball. Les lligues estrangeres es trobaven ja en el punt àlgid per a l'Hotels Plaza, que va perdre a Eivissa en l'últim partit i es va quedar a un punt de jugar els play-off d'ascens i per al Cevalls, que va caure a Cornellà i va baixar a la Segona Catalana. També va ser l'esdeveniment de l'any per a les seleccions de tennis, que formada per Jamba Poux, Jordi Vila, Hèctor Hormigo i Gerard Florido va acabar setena al grup III europeu de la Copa Davis i per a la de vòlei, que va ser eliminada per Israel en la primera ronda de l'Europeu, després de tot un any per superar la fase de Petits Països. A més Dani Marín va anunciar que deixava el primer equip del River, el Pidasa es proclamava campió de la Copa Constitució de futbol i com a notícia estrella, el Govern va anunciar el projecte de Julià Call com el guanyador del concurs d'idees de l'Estadi Nacional.

JUNY - El FC Andorra puja a Primera Catalana

El sisè mes de l'any va començar amb una nova competició, la primera edició de l'Europeu dels Petits Estats de natació en el qual Andorra va ser seu i va acabar segona per darrere d'Islàndia. També arribava una bona notícia per a Hocine Haciane i Mònica Ramírez, que es van guanyar una plaça per universalitat per als Jocs de Londres però sobretot quedarà en les retines l'ascens del FC Andorra de Justo Ruiz a la Primera Catalana, després d'una eliminatòria contra el Palafrugell que va resoldre amb un 0-2 i un 3-0. Les celebracions van continuar amb l'anunci per Grandvalira i la Federació Andorrana d'Esquí de que la pista de l'Àliga, ja en obres, es remodelaria sota l'atenció de la FIS perquè en un futur pugui acollir proves de descens de la Copa del Món d'esquí alpí. Va ser el mes també en el qual el VPC va saber que baixava a Promoció d'Honor dos mesos després de què acabés la lliga, la Rabassa va acollir la cinquena prova del Mundial de Trial amb Toni Bou i Laia Sanz com a referents i per acabar va començar la desfilada d'estrelles del Nike Camp Andbank, que va rebre la visita dels Sada, Navarro, Claver, Llull, Oriol Romeu, Cuenca, Álvaro Vázquez o Sergi Roberto.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT