PUBLICITAT

Més control de les despeses dels alts càrrecs públics

  • Els beneficiaris no poden fer transaccions en efectiu en bancs o caixers
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El Butlletí Oficial del Principat d'Andorra va publicar ahir, l'ordre ministerial de control dels pagaments efectuats amb targeta de crèdit per part del cap de Govern, els ministres i els alts càrrecs i funcionaris que ho requereixin. Aquesta ordre deroga la del 2009 afegint la prohibició expressa dels titulars de les targetes de fer disposicions en efectiu en caixers automàtics o entitats bancàries. A més, inclou entre els pagaments que es poden fer amb targeta aquells que ho requereixin per l'ús de les noves tecnologies.

El cap de Govern, els ministres i alguns alts càrrecs i funcionaris expressament autoritzats disposen de targetes de crèdit del Govern per pagar despeses protocol·làries i de representació a Andorra o fora, que poden ser de transport, àpats o allotjament, entre d'altres..

La nova Ordre ministerial estableix que, a més de les despeses de protocol i representació, també es poden fer pagaments que «s'hagin de fer obligatòriament per aquest mitjà per raons de la utilització de les noves tecnologies de la informació i la comunicació». En aquests casos no es faran servir les targetes dels titulars sinó una targeta de dèbit virtual del Ministeri de Finances que s'autoritza prèvia petició al Servei de Comptadoria.

D'altra banda, amb aquesta nova Ordre es prohibeix que els titulars de les targetes facin disposicions en efectiu, sota cap concepte, en caixers automàtics o entitats bancàries. Els mètodes de control de les despeses, entregant la documentació necessària i una nota justificativa, es mantenen tal i com ja estaven establerts anteriorment. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT