PUBLICITAT

Jordi Font entra a la FAE per potenciar la base del surf de neu

  • El diploma olímpic a Torí 2006 entrenarà Maeva, Babi i cercarà als clubs en busca de joves talents
IVÁN MOURE
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Font ?al fons? i Visa durant la presentació del que serà nou entrenador de la branca de surf de neu, ahir Foto: TONY LARA

Carles Visa va recordar ahir que quan ell va entrar en la direcció tècnica de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) el panorama de l'esquí era poc menys que desolador. «Només hi havien Roger Vidosa, Mireia Gutiérrez i poc més», va indicar. A banda dels esquiadors d'alpí també hi havien Francesc Soulié en fons, el biatló no existia i en surf de neu hi havia Lluís Marín. Sis anys més tard l'estat de salut de l'esquí alpí és més que bo, amb un primer equip nombrós tan en la categoria masculina com en la femenina i diversos joves per darrere atents per guanyar-se una plaça al primer equip.

Aquesta evolució no s'ha vist en el surf de neu, una modalitat olímpica que va a l'alça però poc cuidada per la FAE. Només hi ha Lluís Marín i molt per darrere els joves Maeva Estévez i Alvit Babi. A partir d'ara això ha de canviar. El resident al Principat Jordi Font, diploma olímpic amb Espanya als Jocs Olímpics d'Hivern Torí 2006 en la disciplina de boardercross, ha presentat un projecte a l'entitat que encapçala Albert Coma que té com a objectiu primordial cercar joves talents perquè, com en el cas de la branca d'alpí, pugui anar nodrint la categoria sènior de manera ininterrompuda.

La FAE no ha dubtat a contractar-lo en un conveni de col·laboració de quatre mesos de durada «amb la intenció de continuar», va detallar Visa. «Una figura com ell amb talent i experiència ens era necessària», va reconèixer a mode de presentació. Això també ajudarà a que Pere Goicoechea pugui estar al 100% i sense haver de preocupar-se d'altres coses amb Lluís Marín, ara mateix en posició de top-ten a la Copa del Món.

Font serà l'entrenador de Babi i Estévez a més de ser l'encarregat de dur una estreta relació amb les escoles dels clubs. «Només podem fer entrar a la FAE esquiadors amb una edat mínima de 15 anys però volem treballar de més avall», va assegurar el català. Recull el testimoni del director tècnic, qui va dir que «hem de fer millor les coses amb la base del surf de neu» i va comentar al respecte que el primer que s'ha de fer és aconseguir que aquesta modalitat surti al BOPA com a activitat escolar a Primària: «L'esquí alpí i de fons estan. Ara hem d'introduir aquesta perquè així creixerà el número de practicants joves de surf de neu i tindrem més ventall per escollir». En conseqüència hi haurà més possibilitats de què els clubs puguin comptar amb una xifra de surfistes de neu que ara per ara és molt pobre i per tant la FAE tindrà més possibilitats de que li arribin més joves de 15 anys amb una base de qualitat. Aquest cicle que vol generar la FAE, però, necessita un enllaç directe que treballi estretament amb les escoles i els clubs i aquí és on apareix la figura de Jordi Font, necessària perquè quan es jubili Lluís Marín, surti un altre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT