PUBLICITAT

Les rebaixes, l'esperança per salvar la temporada

  • Algunes grans superfícies van avançar la campanya abans de Nadal
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un home passa davant una botiga d'Andorra la Vella que a l'aparador té el cartell de rebaixes, ahir. Foto: TONY LARA

A mots comerços del país ja es poden veure els cartells de rebaixes des d'ahir dimecres, diada de Sant Esteve. D'altres, s'aniran incorporant a la campanya en els propers dies, tot i que alguna gran superfície ja les va començar el dilluns 24, el dia abans de Nadal. La caiguda de vendes a conseqüència de l'actual situació econòmica ha fet que algunes botigues optessin per avançar-les.

La majoria de les botigues ofereixen descomptes que van en alguns casos del 10 al 30% i en altres arriben fins al 50%. El país s'avança un any més a les rebaixes dels països veïns, el que permet que tant els residents com molt especialment els visitants puguin fer les seves compres per a la festivitat dels Reis a uns preus més econòmics. Els comerciants esperen com cada any que a partir de Nadal les vendes s'animin donat que durant el que portem de desembre el nivell ha estat fluix. Durant la jornada d'ahir dimecres, els botiguers van constatar un increment de vendes coincidint amb l'inici de les rebaixes, que s'allargaran fins al mes de febrer.

Al no existir al país cap disposició que reguli l'inici del període de rebaixes de l'hivern i de l'estiu, els propietaris dels establiments són els que prenen la decisió. També enguany cal tenir present que per a l'actual campanya la manca d'implicació dels establiments en aplicar les rebaixes alhora i la proximitat del debat sobre la llei del comerç van suposar que el Ministeri descartés acordar una data de sortida del període promocional d'hivern.

Manca de consens / Els grans i petits comerciants tenen opinions en alguns casos oposades sobre si el començament de les rebaixes ha d'estar regularitzat.

Els petits comerciants són partidaris de la regularització mentre que els grans són més partidaris de la liberalització. Des del Govern, el ministre de Turisme, Francesc Camp insta a esperar el marc legislatiu per veure què cal invertir en la promoció de les rebaixes. Amb la llei del comerç sobre la taula prefereixen esperar a veure com es regulen aquests períodes i després proposar campanyes o promocions en funció del que digui la llei. Caldrà esperar el nou text per sortir de dubtes, tot i que el consens és difícil.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT