PUBLICITAT

L'objectiu és transmetre valors com la solidaritat i la tolerància

  • La Creu Roja i l'Oficina del Consum també aposten per sensibilitzar els adults de cara al joc educatiu
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els cartrons de la campanya per recollir les joguines utilitzades, plens a vessar Foto: EL PERIÒDIC

La Creu Roja amb la col·laboració de l'Oficina de Consum del Consell Comarcal del Pallars Jussà, van coordinar per cinquè any consecutiu la campanya de recollida solidaria de joguines: Apropa'ns a la il·lusió! un gest, una joguina! que s'està fet durant tot el desembre. En un comunicat l'Oficina de Consum del Consell Comarcal de Pallars Jussà va informar ahir que «la campanya de sensibilització sobre la joguina educativa té com a principals destinataris els infants de 6 a 12 anys». No obstant això també va dirigida a les famílies dels nens i nenes, els educadors i educadores,els professionals i la societat en general. Els centres participants són els Els Raiers de la Pobla de Segur, les escoles Valldeflors i Mª Immaculada de Tremp i la ZER Pallars Jussà (AESO i el Vallfosca).

Un any més, el Consell Comarcal del Pallars Jussà afirma haver constatat la implicació de tots els centres educatius, des del professorat fins a l'alumnat. I va concloure que «quan es tracta de participar en campanyes solidàries, grans i petits es mostren molt participatius».

Una joguina per a cada nen / La campanya va néixer per cobrir les necessitats d'infants que pertanyen a famílies que travessen dificultats econòmiques importants i que no poden gastar diners en comprar joguines per als seus fills i filles. Però més enllà de que cada infant tingui una joguina, la campanya també vol insistir cada vegada més en sensibilitzar la població sobre la utilitat de la joguina educativa, ni bèl·lica, ni sexista, alhora que també fomenta la generositat entre els infants, perquè mentre uns cedeixen les joguines que ja tenen avorrides, els altres les reben i hi acabaran de jugar. Aquest acte solidari també és un acte de pedagogia social que pretén transmetre i explicar valors com ara la solidaritat i la tolerància.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT