PUBLICITAT

Una alineació indeguda del Principat defineix les places de play-off'

  • Competició castiga l'equip de Cañete amb un 3-0 contra l'Encamp, a qui havia vençut 1-6
I.M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una acció del duel entre el Lusitans i el Principat (lilà) del passat 25 de novembre a Aixovall Foto: EL PERIÒDIC

Els play-off de Primera ja s'han definit quan falten encara tres jornades perquè s'acabi la temporada regular. El motiu és una alineació indeguda del Principat en la darrera jornada de lliga, la 11a, contra l'Encamp. L'equip de Raúl Cañete havia vençut per 1-6 però el rival va impugnar el matx i el Comitè de Competició va donar-li la raó, amb la qual cosa el Principat perd aquest tres punts i passa a tenir un 3-0 advers.

El motiu del càstig és que el Principat ha fet jugar un dels seus juvenils amb el primer i el segon equip en un termini de menys de 24 hores, cosa que no permet la normativa de la Lliga Nacional. Alejandro Núñez va ser alineat com a titular en la derrota del Principat B davant l'Ordino (1-4) en partit corresponent a Segona disputat a Aixovall el dissabte passat dia 15 de desembre a les 20.00 i 16 hores més tard, a les 12 del migdia de diumenge, el mateix jugador va ser convocat per Cañete amb el primer equip i va ser titular en la victòria per 1-6 davant l'Encamp que finalment s'ha traduït en un 3-0.

El Principat no recorrerà al Comitè d'Apel·lació perquè reconeix l'errada, aclarint que desconeixia aquest apartat de la normativa. Si un jugador juga amb un equip de la base i en un termini menor a 24 hores ho fa amb el primer equip no comet cap infracció, però si es tracta de dos equips sèniors sí.

11 PUNTS ENTRE QUART I CINQUÈ / aquesta decisió ha fet que quedin definides les places de play-off a Primera. Falten tres jornades perquè acabi la temporada regular i fruit d'aquesta resolució el Principat cedeix el quart lloc a l'Encamp, que amb 10 punts ja no pot arribar als 21 que té la UE Santa Coloma. Així doncs Lusitans, Sant Julià, Pidasa Santa Coloma i UE Santa Coloma repeteixen com els candidats al títol i Encamp, Principat, Engordany i Burger King Inter d'Escaldes lluitaran per eludir la penúltima posició que obliga a jugar la promoció de descens amb el segon classificat de Segona i l'última plaça que condemna a la pèrdua directa de la màxima categoria.

L'encamp surt de la promoció / Aquest 3-0 també ha permès a l'Encamp deixar provisionalment la plaça de promoció que ocupava. Burger King era i és el cuer amb 3 punts, Engordany era sisè amb vuit punts però ara passa a ser setè en detriment de l'Encamp, que en tenia 7 i passa a sumar-ne els ja citats 10 pels 9 del Principat. El play-off pel descens, doncs, està del tot obert, amb nou punts en joc en les tres jornades que queden de la fase regular i divuit més dels enfrontaments directes entre els quatre equips implicats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT