PUBLICITAT

La Vall del Madriu vol conèixer el nombre de visitants

  • Els ecocomptadors es fixen com una de les prioritats per a la Vall
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

la directora del pla de gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, Susanna Simó, considera que és necessari instal·lar ecocomptadors als accessos de la vall per saber el nombre de visitants que tenen. Tot i que això serviria per poder adaptar l'estratègia als usos que en fan els visitants, de moment sembla que aquestes eines hauran d'esperar fins al 2014 per manca de pressupost.

La conservació del patrimoni natural, l'explotació del seu ús públic i l'educació ambiental són alguns dels objectius dels especialistes en paisatge, tal com es va posar de manifest en els Debats de recerca celebrats la darrera setmana a MoraBanc, i organitzats per la Societat Andorrana de Ciències i el Ministeri d'Educació.

Un dels projectes més importants en aquest àmbit a Andorra actualment és el pla de gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror. La seva directora, Susanna Simó, va explicar a l'ANA que s'està treballant per dotar la vall de diverses eines de gestió. S'ha iniciat la zonificació, s'ha fet el pla de prevenció de riscos, el pla de conservació del paisatge, que està en tramitació, i es treballa també en altres àmbits com la senyalització i la imatge gràfica de la vall, per poder aplicar el logo a totes les guies, plànols i d'altres elements divulgatius.

Una de les eines que la directora considera imprescindible per poder fer una gestió ben adaptada a les necessitats de la vall són ecocomptadors que permetin saber quantes persones accedeixen a la zona, per quins accessos ho fan, i quins són els hàbits més freqüents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT