PUBLICITAT

Proposta per unificar les tarifes de tots els museus del país

  • L'objectiu és la promoció i la difusió única de tota l'oferta museística amb una entrada de 5 euros
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un grup de turistes visiten una sala del Museu d'Areny-Plandolit d'Ordino. Foto: TONY LARA

AAndorra, existeix en l'actualitat un nombre significatiu de museus sota diverses formes de gestió (privada, pública i parapública) que s'agrupen a la Taula de Museus. Una de les iniciatives destacades d'aquesta Taula és la creació del segell Museus d'Andorra que té per a objectiu unificar la promoció i la difusió de l'oferta museística del país. Amb aquesta finalitat, des de l'any 2011, Andorra Turisme integra i col·labora amb la Taula de museus. Per promoure una oferta de museus estructurada, capaç d'aportar valor al conjunt de les infraestructures museístiques del país i d'atraure nous visitants, Andorra Turisme va recomanar als membres de la Taula de Museus disposar d'una gestió homogeneïtzada pel que respecta al procés de comercialització conjunta. La primera acció concreta que neix d'aquesta dinàmica és el PassMuseu que agrupa els 19 museus d'Andorra i es comercialitza des de l'estiu del 2012.

Prèviament al desenvolupament d'aquesta nova oferta cultural, els membres de la Taula de Museus havien dut a terme una prova pilot l'any 2011, els resultats de la qual els van animar a donar continuïtat al projecte. La segona fase d'aquesta acció, ha estat plantejar als integrants de la Taula, la homogeneïtzació del cost de les entrades als museus, amb la finalitat d'incrementar l'atractivitat del passaport i alhora alleugerir el procés de gestió i distribució dels passaport que està duent a terme Andorra Turisme.

En aquest sentit, la proposta contempla la unificació de les tarifes dels museus associats. Actualment, els preus d'entrada s'esglaonen de 3 a 5 euros. Atenent que els museus són institucions culturals permanents sense finalitat de lucre, la taula de museus ha considerat que s'havia d'establir una tarifa única de 5 € per la visita en tarifa plena. Paral·lelament, es planteja una disminució única del 50% per la tarifa reduïda (2,5 €).

Les diverses institucions representades han validat aquesta proposta i, en conseqüència, s'han revisat els preus actuals per tal d'aplicar la nova tarifa. Una vegada regulats, aquests preus s'aplicaran als museus custodiats pel ministeri de Cultura (Museu Nacional de l'Automòbil, Museu d'Areny-Plandolit, Museu Postal d'Andorra, Museu Casa Rull, Farga Rossell i Centre d'interpretació Andorra Romànica), als museus comunals d'Encamp i Canillo (Museu de la Moto i Museu Casa Cristo), al Museu de l'Electricitat de FEDA i als museus privats (Museu del Perfum, Museu del Tabac i Museu de la Miniatura).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT