PUBLICITAT

El cant de la Sibil·la torna a la Catedral de la Seu

EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

El cant de la Sibil·la va tornar dilluns passat i per segon any consecutiu a la Catedral de la Seu d'Urgell, precedint la missa del Gall. La soprano Laura de Castellet va interpretar el paper de la Sibil·la, la profetessa que canta la fi del món, d'acord amb la partitura original que es conserva en l'Arxiu Capitular d'Urgell, inclosa en l'Ordinari de la Catedral d'Urgell de l'any 1536, reeditat el 1548. La soprano va ser acompanyada per un grup coral i per l'organista Lluís Obiols.

El Cant de la Sibil·la es va tornar a interpretar a Urgell l'any passat, per primer cop des de la seva desaparició durant el segle XVI. La recuperació d'aquesta tradició segueix la línia del que ja s'havia fet els darrers anys en d'altres poblacions del territori català. El Cant de la Sibil·la, un drama litúrgic en cant gregorià de gran difusió a l'edat mitjana declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO el 2010, es

va tornar a interpretar la nit de Nadal, just abans de la Missa del Gall, presidida per l'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives Sicília.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT