PUBLICITAT

Soulié espera millorar de cara als Mundials per buscar plaça als Jocs

  • A la cita de la República Txeca de finals de febrer, la biatleta haurà d'entrar entre les 28 per països
R.M.S.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

La biatleta Laura Soulié no s'amaga. Sap que porta una temporada bastant irregular a la Copa del Món, amb un inici no del tot bo però esperançador en la primera prova, però després una segona cita poc positiva, i una tercera «molt malament». «Potser el cansament ha estat més psicològic que físic», va manifestar ahir durant la roda de premsa de presentació de la seva renovació de patrocini amb Naturlàndia, per segona temporada consecutiva. Així, després d'aquest inici, l'andorrana busca una reacció, i espera que arribi aviat, però sobretot als Campionats del Món que es disputen a la República Txeca a finals del mes de febrer. Allà es jugarà la plaça per als Jocs Olímpics de Sochi de 2014. Haurà de ser entre les 28 millors nacions per poder ser-hi. L'any passat va acabar, als Mundials, en la 27a posició, segons va recordar ahir el director tècnic de la FAE, Carles Visa, que va insistir en la «confiança» en l'esportista andorrana. Ser entre els 28 als Mundials «serà dur perquè jo no participo en el relleu i no puntuo», va informar Soulié.

«L'inici de temporada ha estat bastant decebedor», va assegurar Soulié ahir. «He treballat molt durant molt temps», va dir. «A veure al mes de gener, què donarà», hi va afegir Soulié, que espera que el descans d'aquests dies sigui idoni per recuperar-se mentalment del pes que té a sobre. «Tècnicament», hi va afegir, «el treball amb els francesos ha fet que millori molt, però de moment en cursa no ha pagat». Soulié, per això, considera que el seu marge de millora és gran, especialment en l'esquí, perquè en tir s'hi troba en un 80% d'encert, «que és pot millorar, però està bé».

AUGMENT DE PARTICIPACIÓ /Segons va explicar Carles Visa, un dels problemes amb què s'està trobant l'andorrana és un considerable «augment de la participació», el que provoca que, amb el mateix marge de temps respecte a les millors que la temporada passada, s'hi colin moltes més biatletes. «El nivell ha augmentat molt en un any», va confirmar Soulié, cosa que «també passa en esquí de fons», segons Visa. El ben cert és que la biatleta sap de les dificultats que en tindrà: «Amb els temps de l'any passat no faré els objectius perquè ara hi ha molt més nivell».

PROJECTES AMB NATURLÀNDIA / El patrocini de Soulié amb Naturlàndia inclourà reciprocitat, ja que l'andorrana seguirà amb les tasques amb la base per tal de fomentar l'esquí de fons i el biatló. Ja en fa, de projectes, com iniciació amb làser o estades amb esquí de rodes. «A la primavera i a l'estiu és quan puc ajudar», va assegurar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT