PUBLICITAT

La Rabassa tindrà canons de neu a partir del 13 de gener

R. M. S.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

La cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, va recordar ahir durant la roda de premsa de renovació del patrocini de Naturlàndia amb la biatleta Laura Soulié, que les pistes d'esquí de fons de la parròquia laurediana rebran l'or blanc que tanta falta els hi fa per innivació. Serà «a partir del 13 de gener», i la intenció és, d'aquesta manera, poder obrir durant la temporada en 2013, cosa que no va poder fer fa un any per manca de neu.

Gil va informar que els canons, que seran movibles, arriben a cost zero i gràcies als contactes amb Grandvalira. Es tracta d'una empresa –Gil no va voler dir el nom– que ja treballa en pistes de fons a Grenoble, i la idea és que el funcionament dels canons sigui «durant tot l'hivern», segons la cònsol laurediana.

Per culpa de «la manca de neu», va manifestar Gil, hi ha el perill «de perdre la referència d'esquí de fons a Naturlàndia». «Funcionaran a les pistes de la Rabassa» tot l'hivern, «i després esperarem a veure si l'any vinent hi ha més neu», hi va afegir la cònsol.

Durant la temporada passada, l'estació laurediana es va veure obligada a obrir poc més d'una setmana durant tota la temporada d'hivern. Ara, l'acord amb aquesta empresa francesa permetrà donar una cobertura almenys molt més gran en el calendari hivernal d'aquest 2013, assegurant dies de neu a la Rabassa. Gil va confirmar que la instal·lació i funcionament d'aquests canons no suposarà cap cost a la parròquia laurediana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT