PUBLICITAT

Obre el primer centre mèdic quirúrgic andorrà

  • Està localitzat a Escaldes-Engordany i es posarà en funcionament a mitjans de gener
  • L'objectiu és implantar serveis que ara es realitzen fora del país i apostar pel turisme sanitari
L.F.M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge de l'edifici on estarà situat el Centre mèdic quirúrgic. Foto: ÀLEX LARA

Cinc metges especialistes andorrans obriran a mitjans de gener el Centre Mèdic Quirúrgic, un centre que neix amb l'objectiu de donar una atenció més personalitzada i integral al pacient en l'àmbit de les prestacions actuals de la sanitat pública andorrana.

Les especialitats inicials seran la cirurgia general i digestiva, urologia, andrologia, endocrinologia, diabetis i nutrició, però la pretensió és ampliar els serveis a tota la resta d'especialitats existents al país, implantar les actuacions mèdiques que actualment es realitzen a l'estranger i proporcionar el marc adequat per atreure professionals de reconegut prestigi internacional en el context del pla estratègic d'obertura econòmica.

Aquest centre està situat a l'edifici Calam, a Escaldes-Engordany, un lloc escollit per la seva proximitat a l'Hospital, amb accés directe des del carrer i amb facilitat d'estacionament. L'obertura és parcial, ja que inicialment es posa en funcionament l'espai destinat a les consultes, uns 300 metres quadrats dels 1200 que té de capacitat. Les consultes estan ubicades a la primera planta i la planta baixa està destinada a l'hospital de dia, on es realitzarà cirurgia ambulatòria i proves diagnòstiques.

Tots els metges del centre mèdic continuaran oferint els serveis convencionals de la CASS. Pel que fa al centre mèdic, els seus fundadors aposten per un centre on prima l'atenció personalitzada i eficient al pacient, en aquest sentit, comptaran amb els recursos tecnològics més avançats en gestió mèdica per facilitar la citació i accés als facultatius.

UN PROJECTE ESTRATÈGIC DE PAÍS/ El centre mèdic serà un complement als serveis que s'ofereixen actualment a la sanitat pública, ara bé, en una segona fase,el projecte va més enllà, un dels objectius a curt termini és que el centre ofereixi altres serveis mèdics no implantats al país i fora de les prestacions actuals, gràcies a la col·laboració de centres i professionals de prestigi reconegut, ja que el centre compta amb un equip de metges de contrastada solvència per encabir i donar suport a projectes mèdics punters.

És tracta doncs d'un projecte estratègic a mans de metges andorrans, i que compten amb la col··laboració de grans figures del món de la medicina per aquestes especialitats que vindran per oferir els seus serveis al centre. Això portarà avantatges també a nivell de país, situant-lo com a referent al món sanitari, juntament amb les institucions sanitàries actuals i amb l'Hospital de Meritxell.

Finalment, en una tercera fase, els fundadors volen apostar pel turisme sanitari, amb la possibilitat de combinar estades a Andorra, oci i salut i apostar per aquest nou mercat en creixement.

Així doncs, tot i que el projecte sigui creat per inversors andorrans, aquest entraria dins els objectius del clústers que va proposar la consultora Monitor Group i pels quals està treballant la iniciativa Actua: el clúster de salut, format per empreses sanitàries que fessin possible el turisme mèdic. Aprofitar el país per oferir una oferta conjunta de lleure i tractaments mèdics competitius.

Es tracta d'un model turístic amb cinc milions de clients i un 30% de creixement anual. Principalment es basa en atreure possibles pacients que vulguin fugir dels elevats preus que han de pagar als seus països i que, ja que es desplacen, puguin accedir a una oferta turística gran per compensar encara més el viatge.

El projecte serà presentat en breu a les autoritats sanitàries i als responsables dels projectes estratègics del país, amb l'objectiu de fer-los partícips, establir la necessària col·laboració i encabir el projecte en la política d'obertura econòmica. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT