PUBLICITAT

Els juvenils A i B de l'Encamp ataquen al 'fair-play'

  • El segon equip es deixa marcar set gols en l'últim duel de la lligueta i el primer passa a la final
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una acció de la final infantil entre el Pessebre-Lusitans (vermell) i la UE Engordany, ahir als Serradells. Foto: ÀLEX LARA

Els dos equips de l'Encamp juvenil van protagonitzar un lamentable episodi en el Torneig de Nadal McDonald's que va tacar una competició per fomentar l'esport en la base i que va deixar clares evidències de falta de fair-play, l'anticrist segons mana la bíblia de l'esport.

Eren quatre els equips participants en aquesta categoria: la UE Engordany, el FC Pessebre-Lusitans, l'Encamp A i el B. La competició consistia en una lligueta inicial de tots contra tots després de la qual els dos primers es jugaven el títol. La taula classificatòria va arribar a tal punt que en l'últim partit de la tercera i última jornada s'enfrontaven els dos conjunts encampadans (ahir a les 15.00 hores al pavelló dels Serradells) i si l'A guanyava per set gols o més al B accedia a la final per jugar contra l'Engordany en perjudici del Pessebre. El partit, com tots a dues parts de deu minuts, va ser una farsa. En cinc minuts l'A ja havia aconseguit els set gols necessaris després d'accions en les quals tant el porter com els jugadors del B fugien descaradament de la pilota, deixant-se marcar els gols.

Diversos membres de l'organització –a més dels àrbitres–, en mans de la Federació Andorrana de Futbol, van presenciar aquell partit adulterat però després de reunir-se van decidir no rearbitrar i permetre que la final la jugués l'Engordany, finalment campió, i l'Encamp A.

«VOLÍEM RETIRAR-NOS» / Tant el tècnic del Pessebre-Lusitans juvenil, Joaquín Pina, com el director esportiu i entrenador de l'infantil i el cadet, Diogo Festa, van plantejar-se retirar els equips de la competició –dos d'ells havien de jugar la final– però segons van declarar «després de veure com un equip es deixava guanyar de manera descarada c volíem marxar però la falta de fair-play no va amb nosaltres». «Ens agrada el futbol sala, intentem fer una bona feina i treballem per formar jugadors i també per educar-los perquè es comportin de manera exemplar», va indicar per prosseguir: «Adulterar la competició en un torneig de caire festiu com aquest no té sentit i tampoc entenem com la organització ho ha passat per alt la nostra queixa, més que justificada. L'actitud dels jugadors del Pessebre juvenil, que estaven molt tristos i decepcionats pel que havien vist, és encomiable», va apuntar Festa per acabar qüestionant: «Si els joves veuen que qui fa trampes se surt amb la seva pot ser molt perjudicial per a tots. Això s'ha d'aturar com sigui».

En la resta de categories el fair-play sí que va imperar. Els campions van ser l'Encamp A en la categoria prebenjamina, la UE Santa Coloma A en la benjamina, el Sant Julià A en l'alevina, la UE Engordany en la infantil i el Pessebre en la cadet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT