PUBLICITAT

Escaldes destinarà el 40% de la inversió a l'avinguda Carlemany

  • El pressupost de la setena parròquia per al 2013 és de 20,15 milions cosa que suposa una reducció del 3%
EL PERIODIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La consellera de Finances d'Escaldes-Engordany, Núria Gómez durant la sessió de comú, ahir Foto: ANA / M.C.

El Comú d'Escaldes-Engordany va presentar ahir un pressupost per a l'exercici 2013 de 20,15 milions d'euros, cosa que suposa una reducció del 3% (543.653 euros) en relació al d'aquest any. L'endeutament comunal en tancar l'exercici de l'any que ve se situarà per sota els 30 milions d'euros, un 33% per sota el nivell màxim permès per la Llei de finances comunals. Els eixos principals dels comptes, qualificats «d'austers» per la cònsol major Trini Marín, són aconseguir mantenir el mateix nivell de prestacions actual, promoure projectes encaminats a reactivar l'activitat econòmica, reduir el nivell d'endeutament, minimitzar la pressió fiscal i donar suport a polítiques socials, «en un context econòmic i social delicat» va afegir Marín.

Els comptes van ser aprovats amb els vots favorables de la majoria i els vots en contra dels dos consellers de l'oposició socialdemòcrata. El conseller Aleix Mañosas va lamentar que «l'oposició no hagués tingut l'oportunitat de participar en l'elaboració del pressupost». Tot i considerar que els números són correctes, Mañosas també va manifestar que «el pressupost es podria haver reduït una mica més si en la partida de retribucions salarials als càrrecs electes s'els hagués aplicat una disminució de sous, cosa que hauria permès un estalvi d'entre 26.000 i 100.000 euros». L'equip de govern comunal vol seguir la mateixa línia d'austeritat que en l'ultim exercici, quan es va produir una disminució dels ingressos provinents de les transmissions patrimonials i dels rendiments derivats de la cessió econòmica de terrenys perquè considera que aquesta tendència també es mantindrà.

DESPESES / La despesa corrent es redueix en un 6% (971.948 euros) cosa que permet augmentar la inversió en un 15% i l'amortització d'endeutament en un 9%. En quant a les despeses de personal, hi ha una reducció de l'1%. (78.902 euros) En matèria de formació de personal es passa dels 6.500 euros del 2012 als 70.000 euros per al 2013. La partida de personal eventual augmenta lleugerament ja que incorpora els temporers contractats durant el 2012 en el marc del programa d'ocupació impulsat pel Govern. Amb tot, no es preveu cap augment de salaris.

Inversió / El pressupost també inclo el programa de contractació de 24 joves de 16 i 17 anys durant l'estiu que es va engegar aquest any passat. En quant a inversió real, el Comú destinarà 1,6 milions d'euros per a millores a la parròquia, dels quals el 40% es destinaran a les obres d'embelliment i adequació que permetran convertir l'avinguda de Carlemany en zona per a vianants. Les actuacions previstes a Carlemany són l'embelliment i adequació d'infraestructures en el tram comprès entre la plaça Santa Anna i la plaça dels Safaretjos, les primeres accions per convertir l'aginguda en una zona per a vianants i la finalització de la confecció del cadastre, així com altres actuacions necessàries a les xarxes d'enllumenat públic, millora d'edificis, equipaments per aparcaments i petites millores en espais públics. D'altra banda, no es modificaran les taxes tradicionals com el foc i lloc o la taxa d'higiene. També es congelen els preus públics de serveis com ara les escoles bressol, els espais de lleure o el Servei d'Atenció Domiciliària. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT