PUBLICITAT

Els hotelers esperen que la ocupació mitjana serà del 79%

  • Les reserves arriben al 72% i el sector creu que pujaran a última hora
GLÓRIA GURDÒ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Uns turistes passegen pel centre ciutat després de la jornada d'esquí Foto: ÀLEX LARA

El director de la Unió Hotelera d'Andorra (UHA), Òscar Julián va explicar ahir que «esperem una ocupació dividida en tres tandes, la primera seria aquest cap de setmana, després de Sant Esteve a Cap d'any i l'última de Cap d'Any a Reis». Julián va reconèixer que «la primera serà fluixeta i no esperem anar més enllà del 60%, ara bé per a la segona i sobretot la tercera, creiem que arribarem a ocupacions d'entre el 85% i el 90%». Si aquestes previsions es confirmen la mitjana global des d'aquest cap de setmana fins a Reis se situaria entre el 79% i el 80%. De fet, les reserves confirmades per al període que va des de Sant Esteve fins a Cap d'Any se situen al voltant del 85,25% mentre que per al període que va de Cap d'Any a Reis, baixen una mica i se situen en el 72%. No obstant això, Julián va defensar que «les ocupacions d'aquest darrer període es poden incrementar notablement per les reserves d'última hora fins arribar a una ocupació del 90%». El director de la patronal del sector es basa en l'ocupació registrada en anys anteriors. «De sempre el període de Cap d'Any a Reis és el millor i aquest any esperem que serà igual o millor que el de l'any passat». Per parròquies la Massana i Ordino són les més sol·licitades fins ara amb una ocupació mitjana del 75%. Segueixen de molt a prop Encamp i Escaldes-Engordany amb ocupacions al voltant del 74% i Canillo amb una ocupació del 72%, mentre que la capital i Sant Julià de Lòria queden a la cua amb una ocupació del 69% i el 62%, respectivament.

Més menús de Nadal / Julián també va explicar ahir que «els restaurants han venut més menús de Nadal a les empreses que l'any passat, tot i que a preus més ajustats». I va afegir que «la percepció dels restauradors és bona tot i que es fa difícil apreciar en quina mesura s'han repartit els àpats en els diferents establiments del país». El que si va poder confirmar és que els preus van baixar entre el 10% i el 20% respecte de l'any passat. En quant a les reserves per Cap d'Any, Julián es va mostrar prudent perquè «els nostres associats encara no ens han comunicat cap percepció al respecte».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT