PUBLICITAT

Canillo aprova el pressupost amb un superàvit de 2 milions

  • La corporació local incrementa els tributs d'higiene i enllumenat
EL PERIODIC
CANILLO

Periodic
Els cònsols Mandicó i Palmitjavila, presidint un consell de comú Foto: TONY LARA

El Comú de Canillo va aprovar ahir el pressupost per a l'exercici 2013 d'11,4 milions d'euros, un 8% superior al de l'any passat, tot i que tindrà un superàvit de gairebé 2 milions que es destinaran a amortitzar deute. El conseller de Finances, Marc Casal va definir el pressupost com «un exercici d'absoluta cautela i de contenció de despesa». Canillo redueix les inversions un 47% i només hi destinarà 1,1 milions d'euros per fer millores a les xarxes d'aigua i d'enllumenat.

L'increment dels ingressos ve per l'augment de les transferències del Govern i pels 700.000 euros que la corporació rebrà de FEDA per la construcció de la planta de cogeneració. Tot i la contenció el capítol de despeses de funcionament augmenta un 2% amb una partida de 6,7 milions d'euros a causa dels 60.000 euros que es destinaran al manteniment del nou aparcament del Prat del Riu, i dels 50.000 euros que serviran per anar renovant el parc de vehicles. No obstant això, Casal, va explicar que les despeses reals pugen a 9,5 milions d'euros, un milió menys que l'any passat, per a la qual cosa el pressupost té un superàvit de 2 milions d'euros, que es destinaran a retornar el préstec d'1,5 milions d'euros que es va demanar aquest any per fer front a problemes de tresoreria. L'objectiu és arribar a finals del 2013 complint la Llei de finances comunals, és a dir, amb un endeutament d'entre el 190% i el 200% dels ingressos, tenint en compte que l'any passat se situava en el 209%. De cara al 2013, el Comú de Canillo augmenta el tribut d'higiene i d'enllumenat dels hotels per anar-lo equiparant al preu que paguen els apartaments turístics.

A més, gràcies a l'elaboració del cadastre, que permet tenir dades dels propietaris d'habitatges no residents, es canvia el sistema de pagament de la taxa per a aquests propietaris, que passaran a pagar per unitat immobiliària i no per persona, 120 euros quan l'apartament sigui de menys de 70 metres quadrats i 150 euros si és més gran.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT