PUBLICITAT

Salida 4: rock dels 80 i en castellà al regne dels Manel (i companyia)

  • El duet barceloní torna a la Fada amb 'Calle de doble dirección'
EL PERIODIC
ANDORRA LA VELLA

De la mateixa manera que durant un decenni llarg, posem que a partir de mitjans dels 80, va semblar que a Catalunya era impossible fer carrera en un escenari si no era cantant aquell succedani que es va dir rock català, avui el cànon, l'ortodòxia, la pedra de toc del que té alguna mínima possibilitat de sobreviure és aquesta mena de folkie pop que practiquen els Amics de les Arts, Antònia Font i companyia. El regne dels Manel o, encara més gràfic –i per utilitzar les paraules exactes d'Oriol Vilella– la dictadura de l'ukelele, i sigui això dit amb tot el carinyo. Doncs encara que sembli mentida hi ha avui vida a la Catalunya musical més enllà de l'ukelele i del català. La prova n'és Salida 4, duet barceloní que integren el vocalista català Jorge Iglesias i el guitarrista argentí Darío Buongarzoni i que debuta aquesta nit a la Fada Ignorant amb el primer EP acabat de sortir del forn: es titula Calle de doble de dirección i suposa, diu Iglesias, el retorn a les essències rockeres dels 80. Brian Adams, Bon Jovi, Van Halen i anar fent. I en castellà, ep,

Rock melòdic, en diu Iglesias, l'ànima del projecte i que s'ha embarcat en aquesta singladura després d'una breu i pel que es veu poc afortunada aventura pop en la línia Clandestinos, Fito i Manolo García. Va arribar a grabar el disc de rigor, Sal a buscarme, però això ja és història i el present es aquesta Calle de doble dirección: tres temes –el que li dóna títol, dedicat a la ONG IDH Igual; A solas, confessió de les dèries del creador a soles amb la guitarra, i Universo de colores, per afrontar la crisi amb optimisme– amb què pretenen posar una espelma al devaluat santuari del rock espanyol. A veure com sonen: la fada és la primera etapa d'una minigira catalana que culminarà el 23 de febrer a la sala Zacarías de Barcelona, cortesia de Cadena 100. Per cert, la sortida 4 del nom és la de la Ronda de Dalt de Barcelona, que va a petar al Carmel, el barri natal d'Iglesias. Com el Pijoaparte de Marsé, que no és mala companyia.

Pel que fa a la Fada, canvis (menors) a la vista: es manté el concert de la nit de Cap d'Any amb el Sobrino del Diablo –es facin un regalet de Nadal: no se'l perdin– però en lloc de Juantón, que és qui estava anunciat, l'acompanyarà Javi García, el percussionista de Calamento, amb l'espectacle La vuelta al mundo en 10 canciones, world music –¿qui ho havia de dir?– passada pel sedàs diabòlic. Continuen en peu les cites amb Dani Flaco (27 de desembre), Damià Olivella (28) i el duet Juan Fernández i Manu Clavijo (29).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT