PUBLICITAT

Verdú mostra el seu salt de qualitat amb un triomf FIS

  • El jove de 17 anys s'imposa al gegant de Valloire, on Vidosa finalitza 8è
EL PERIÒDIC
VALLOIRE / HINTERSTODER

Periodic
Joan Verdú, ahir dalt del podi a Valloire, entre els francesos Jonas Fabre i Paul Perrier Foto: FAE

Segueix sent una il·lusió per a l'esquí andorrà, però de mica en mica va donant grans resultats. Joan Verdú, de 17 anys, que ja es va penjar la medalla de bronze el gener passat als Jocs de la Joventut a Innsbruck, ahir va aconseguir la seva quarta victòria de 2012 en vèncer, i amb claredat, al gegant FIS de Valloire (França). Un regal de Nadal per a la FAE, que a més va veure com novament Roger Vidosa, amb la 8a posició, estava entre els millors.

Verdú fins i tot va baixar els punts FIS que ja havia reduït dijous a la mateixa estació. Si abans de marxar a Valloire, sumava 35,10 punts FIS, dijous en va fer 26,77 gràcies a la quarta posició que va obtenir, i ahir 25,14. Així mateix, Roger Vidosa va acabar 8è, mentre que Nil Ruiz, que va estar 15è en la primera mànega, no va acabar la segona. Àxel Esteve es va sortir a la primera baixada.

Joan Verdú va finalitzar amb 2min 38,71s, amb una primera mànega en 1min 20,65s, que va significar el millor temps, i una segona en 1min 18,06s, que va ser el 6è millor temps. El segon classificat, el francès Jonas Fabre, va acabar amb un crono de 2min 39,05s. Verdú suma així la quarta victòria en 2012: va vèncer l'eslàlom Citizen i al supergegant FIS de La Molina, al gegant FIS de Soldeu, i ara al gegant de Valloire. En total, 16 curses fent Top 10.

Vidosa va marcar 2min 39,75s amb 30,97 punts FIS –la seva puntuació és 22,95 en la llista FIS-, amb una bona primera mànega en què va ser quart, mentre que en la segona va cometre alguna errada que el va deixar en la 8a plaça final.

TOP 15 PER A ESTEVE I OLIVERAS / Ahir, a més, es disputava el supergegant FIS d'Hinterstoder (Àustria), on Kevin Esteve va acabar 10è i Marc Oliveras 13è. El guanyador va ser l'austríac Philipp Lintschinger amb 55,71s, mentre que Esteve va acabar amb 56,59s.

Esteve va fer una primera part amb problemes en una porta, amb què es va enganxar, però en la segona part ja va esquiar millor. Per la seva part, Marc Oliveras va estar 13è amb 57,27s i tampoc no millora punts FIS amb els 44,91, per ben poc, perquè en tenia 44,45.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT