PUBLICITAT

Els assessors de la Constitució destaquen la voluntat de consens

  • Mateu afirma que es fa difícil pensar què seria Andorra sense Carta Magna
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: ANA/MARTA TORT

Dos dels assessors que van participar en el procés constitucional i que ahir van participar en un debat per celebrar el 20è aniversari de la Constitució, Isidre Molas i Pere Vilanova, van destacar la gran voluntat de consens que hi va haver en el si de la Comissió Tripartida, així com la importància que va suposar per a Andorra el fet de dotar-se d'una Carta Magna. La taula rodona, que es va celebrar al Consell General amb la presència de bona part de les autoritats del país, va ser el punt de partida de tot un seguit d'actes que se celebraran al llarg de l'any 2013 per commemorar l'efemèride, informa l'ANA.

El vestíbul del Consell General va acollir una taula de debat sobre la Constitució, moderada pel president del Tribunal Constitucional, Juan Antonio Ortega, i amb la participació del jurista que va assessorar el Consell General en el procés constituent, Pere Vilanova, i l'assessor de la Mitra, Isidre Molas. En canvi, finalment no va poder assistir-hi l'assessor de la part francesa, Rémy Schwartz.

El síndic general, Vicenç Mateu, va explicar que l'acte tenia com a objectiu donar una perspectiva més tècnica, mentre que en el d'avui es tractarà el 20è aniversari des d'una vessant més política, i va voler remarcar «que es fa difícil pensar què seria avui Andorra si no s'hagués fet la Constitució».

Els dos juristes van destacar la necessitat que tenia Andorra de dotar-se d'una Constitució, i el gran esforç que es va fer per acostar posicions entre les tres parts i poder consensuar un text. Vilanova va posar de manifest que va ser un gran exercici de consens, ja que totes les parts van superar les seves diferències, mentre que Molas va recordar que hi havia posicions diferents, però que es van anar acostant durant l'últim any de negociacions, «perquè tots tenien interès que sortís una Constitució que servís pel poble andorrà».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT