PUBLICITAT

Sant Julià aprova un pressupost de més de 12 milions de €

  • El PS critica que no s'hagi obert un debat entorn de l'elaboració dels comptes
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

El Comú de Sant Julià va aprovar ahir un pressupost de 12.203.285 euros per a l'any que ve, en el qual es preveu un superàvit de 183.715 euros per la reducció de les despeses. Els comptes es van aprovar sense el suport de la minoria que va criticar que no s'hagi obert un debat entorn de l'elaboració del pressupost i que no s'hagi inclòs un préstec d'1,4 milions d'euros per a Camprabassa ni l'augment de mig punt dels interessos per despeses financeres.

També durant la sessió es va donar llum verd a la liquidació dels comptes del tercer trimestre amb uns ingressos de 6,8 milions d'euros i unes despeses de 6,2 milions que deixen un superàvit de 602.542 euros. Amb tot, com van apuntar des de la minoria socialdemòcrata, les xifres presentades pel Departament de Finances preveuen acabar el 2012 amb un dèficit de 157.052 euros a causa d'una major execució de despeses que d'ingressos. Des de la majoria van defensar les inversions realitzades a la parròquia i la tasca realitzada per no augmentar la pressió fiscal als ciutadans, mentre que la minoria va demanar un pla de viabilitat de Naturlàndia i un pla de reconducció del deute comunal, que arriba als 19 milions, informa l'ANA. Es tracta d'un pressupost «equilibrat i auster» amb un esforç de contenció de la despesa, segons va indicar el conseller de Finances, Joan Besolí.

També són uns comptes «optimistes» per al cònsol menor, Manel Torrentallé, ja que no s'incrementa la pressió fiscal sobre els ciutadans i comerciants i es dobla la inversió amb projectes com el passeig del riu, el tanatori o el futur museu que s'ubicarà a la Casa Comuna, entre altres. En el capítol d'ingressos, els impostos directes i les taxes i altres ingressos aporten la major part del capital; mentre que el capítol de personal, el consum de bens corrents i les inversions centren les despeses.

L'endeutament / Amb tot, des de la minoria van criticar d'una banda que no se'ls hagi tingut en compte per obrir un debat sobre l'elaboració del pressupost i que s'obviï l'endeutament que el 30 de setembre arribava a 19.434.583 euros. A més, també creuen que les xifres no s'adapten a la realitat perquè no s'inclou el préstec aprovat ahir d'1,4 milions d'euros per a Camprabassa ni l'increment dels interessos per despeses financeres anunciada per l'Associació de Bancs d'Andorra.

El cònsol menor va respondre afirmant que l'endeutament es manté en el 70% des de fa dos anys i que no volen «paralitzar el funcionament de la parròquia». A més, va exposar que el préstec de Naturlàndia es concedeix mentre es negocien les pòlisses de crèdit amb els bancs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT