PUBLICITAT

¿La cirereta del pastís?

  • El River farà «un últim esforç» avui el darrer partit d'un 2012 espectacular a la pista de l'enratxat Lleida
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

El River Andorra afronta avui el darrer partit d'un 2012 espectacular en el qual ha assolit l'ascens directe a la LEB Or com a campió indiscutible i ha debutat en la segona categoria del bàsquet espanyol d'una manera tan sorprenent com engrescadora. Atenció a la dada: en tot l'any ha guanyat 21 partits i n'ha perdut quatre en lliga i concretament a Or, són 10 triomfs, 1 derrota els que porta. Obviament és el líder i ningú li pot treure que iniciarà el 2013 al capdavant, però la intenció aquesta nit és posar la cirereta del pastís en una pista morbosa com és la del veí Força Lleida (21.00 hores, pavelló Barris Nord).

Després de tants partits i tantes victòries potser dir que no serà un partit fàcil ja sona a tòpic però els números dels de Joaquín Prado estan allà: suma tres triomfs seguits. «Va començar de manera dubitativa però tenen jugadors amb experiència i ara estan el en seu millor moment», va alertar Joan Peñarroya.

El tècnic, com sempre, es va dedicar a lluir les virtuts del rival. L'estat de forma de Johnson, la qualitat de Feliu o Pino i la potència a la pintura de Thompson i Calegari. «Es nota la confiança que tenen en les últimes declaracions que estan fent a la premsa. A més estan preparant una festa per rebre'ns», va dir.

PEÑARROYA VOL EL PAVELLÓ PLE / Però si l'enratxat Lleida té la confiança pels núvols, el líder River no té por. Ha sobreviscut a diverses pistes més complicades aquesta temporada i de fet, està invicte a domicili, que no és poca cosa. Per això Peñarroya no va dubtar a dir: «A mi m'agradaria que la grada estigués plena. Jo ho prefereixo així, és mes maco, més atractiu, encara que l'afició vagi en contra nostra».

Ho diu perquè sap que el seu equip respon en pistes semibuides com la del Barça B o plenes fins a la bandera com la de l'Ourense però per si de cas, va voler recordar una norma bàsica dins el vestidor: «Si guanyem o perdem intentem transmetre el mateix sentiment. No ens podem aturar, no pots refiar-te de ningú perquè qualsevol equip d'aquesta lliga et pot guanyar. Si ens deixem anar, s'ha acabat el guanyar». Així de clar.

«EL DESCANS ANIRÀ BÉ» / Així que en la línia del respecte pels rivals, el tècnic del River va demanar «un últim esforç» per rubricar un any per emmarcar. La trajectòria fins ara a la LEB Or és tan bona que podria ssemblar nociva l'aturada nadalenca de dues setmanes, malgrat que Peñarroya va admetre: «No, no penso que la pausa ens perjudiqui. De fet ens vindrà bé, portem bastant tute a sobre i ens anirà bé a tots carregar piles amb la família». No hi ha dubte que el fet de defensar el lideratge desgasta i dóna tanta pressió com lluitar per la permanència.

SEGELLAR LA FINAL A CASA / L'última jornada del 2012 també pot servir al River per assegurar-se disputar la final de la Copa Príncep al Poliesportiu. Això passarà per guanyar a Lleida i que el Ford Burgos perdi davant el seu públic amb el Barça B, que arriba ferit en l'orgull pel 75-104 que li va endossar el conjunt tricolor la setmana passada al Palau.

Peñarroya, però, creu que això no succeirà: «No acostumo a fer valoracions d'aquest tipus però penso que el nostre rival serà el Burgos i segurament ens jugarem el factor pista el 4 de gener», en el primer partit del 2013 que enfrontarà a River i Burgos al Poliesportiu. Segurament llavors estarà Pablo Sánchez a disposició, que ja ha començat a entrenar amb el grup i potser Schreiner, la recuperació del qual va més lenta del que s'esperava.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT