PUBLICITAT

Llum verd al Túnel de la Tàpia

  • El Govern destina 3'4 milions per a la modernització dels sistemes informàtics de l'Administració
L.F.M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Imatge de la visita de les autoritats al túnel de la Tàpia de la desviació de Sant Julià de Lòria de l'any passat. Foto: ANA

El 24 de desembre ja es podrà circular pel Túnel de Tàpia. Així ho va anunciar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. El tram que entrarà en funcionament és el que connecta la rotonda d'Aixovall amb la rotonda de la plaça Laurèdia, mitjançant un vial a cel obert de tres carrils, i el Túnel de la Tàpia. Quedaran pendents doncs les fases 1 i 2 del projecte, les quals, tal i com va recordar Cinca ahir, són molt costoses «i dificilment es podran realitzar si abans no es resol el seu finançament». Cinca va explicar que el Govern avaluarà la urgència de l'obra en aquest segon tram depenen de la capacitat que tingui l'avinguda Francesc Cairat d'absorbir el trànsit quan comenci a funcionar el vial.

Així doncs, el proper dilluns ja es podrà circular pel túnel sense tenir la necessitat de passar pel centre de Sant Julià, tot i que els treballs de la fase 4 –embelliment de la rotonda, segona pavimentació, etcètera– quedaran totalment enllestits en els propers mesos, moment en què es procedirà a la inauguració de la infraestructura.

Tot el tram que s'obre representa un quilòmetre de nou vial, dels quals la meitat són en túnel. La velocitat permesa serà de 60 km/h, com habitualment són els trams viaris no urbans. L'ús habitual dels carrils serà de dos carrils en sentit baixada, i un sentit pujada, de manera que dels dos carrils en sentit baixada, un connecta directament amb l'Avinguda Francesc Cairat, sense passar per l'interior de la rotonda de plaça Laurèdia.

CAP A LA E-ADMINISTRACIÓ / El Govern va fer ahir un «pas cabdal cap a la modernització de l'Administració pública» amb l'adjudicació, per valor de 3'4 milions d'euros, dels treballs per la compra del nou software –a l'empresa SAP–, hardware –a l'empresa Andorsoft– i pel desenvolupament a mida per l'Administració de tots els programes de gestió. Aquesta última, adjudicada a T - Systems-Csc per un import de 2 milions d'euros, té com a objectius principals la integració de tot el nou marc tributari del Govern i la coordinació i gestió de totes les ajudes (que provenen dels ministeris de Salut, Educació, Interior i Finances).

Segons va informar el Govern, la implantació total d'aquest projecte tindrà un període d'execució d'uns 20 mesos, tot i que cap el juliol de 2013 ja estaran en servei els impostos de societats, d'activitats econòmiques i general indirecte.

Residències passives / El Consell de Ministres també va acordar ahir la modificació del Reglament de les autoritzacions de residències passives, per tal d'acabar amb el dubte que havia sorgit sobre si la inversió de 400.000 euros es podia fer adquirint immobles al Pas de la Casa o no, tenint en compte el règim del cens emfitèutic.

Així doncs, es va decidir incloure al redactat que l'adquisició d'immobles poden ser tant en propietat com en mèrits d'un altre dret real.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT