PUBLICITAT

La factura de la llum pujarà un 0'6% de mitjana a partir de l'1 de gener

L.F.M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre Jordi Cinca Foto: ANA/M.T.

El Govern va aprovar ahir les noves tarifes elèctriques per a l'any 2013, que augmenten de mitjana un 1,6%, però l'impacte sobre el consumidor final serà d'el 0,6%, ja que, tal i com va explicar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, s'ha de tenir en compte la modificació de la imposició indirecta del consum d'energia elèctrica, perquè es passa del cànon del 5,5% a l'IGI del 4,5% en el consumidor.

Concretament, augmenten les tarifes blaves domestiques i les tarifes blaves professionals el 1,4%, les tarifes vermelles professionals el 2,3% i les tarifes verdes professionals el 1,6%.

Cinca va voler destacar que és important «anar traslladant el cost de l'energia al consumidor», per tal de mantenir els recursos i inversió per mantenir qualitat del servei, i va recordar que les tarifes estan molt per sota de les d'Espanya i significativament lluny de les de França.

OFCICINA DE L'ENERGIA / A petició del ministeri d'Economia, el Govern va aprovar ahir la creació de l'Oficina de l'energia, un organisme que tindrà com a principal objectiu coordinar els diferents agents –FEDA i els ministeris de Finances i Economia– per tal de dura terme tasques d'eficiència energètica, diversificació, energies renovables, etc. Francesc Puigdemasa ha estat el funcionari de l'administració escollit per dirigir aquesta oficina.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT