PUBLICITAT

El Comú de la Massana continuarà en superàvit

  • Els comptes pel proper any destinen un 75% més a inversió
JOSEP ROMERO
LA MASSANA

Periodic
El telecadira de Pal-Arinsal amb la panoràmica, al fons, de la parròquia de La Massana Foto: ÀLEX LARA

la sessió de comú de La Massana va aprovar ahir amb els vots a favor dels nou consellers de la majoria i tres en contra de l'oposició el projecte de pressupost pel 2013. Per quart any consecutiu es preveu un superàvit pressupostari de 232.592 euros. Per tant, l'objectiu és gastar menys del que s'ingressa. El 20% dels comptes es destinen a l'amortització de l'endeutament. La xifra que es podrà retornar és de 2, 2 milions d'euros, a més dels 232.592 de superàvit. El capítol que més augmenta és el d'inversió. S'ha previst un increment del 75%, és a dir, de 412 mil euros més. Aquest augment de la inversió estarà finançada amb la davallada de les despeses corrents/funcionament de -460 mil euros.

INVERSIONS / Entre les inversions previstes cal destacar les millores d'aigua i clavegueram (fase 7,8 i 9 xarxa carrer Josep Rossell, captacions i dipósits, xarxa d'aigua i col·lector de Les Agudes), instal·lació de nous fanals, eixamplaments de carretera, el soterrament de serveis a la zona de l'església i la millora d'edificis i construccions ( nou edifici Els Arcs, paviment de la plaça de les Fontetes).

També cal destacar en aquest capítol d'inversions pel proper any les millores als parcs infantils (parc d'Anyós i reposició de jocs), i en el mobiliari urbà (reposició de jardineres, casetes per contenidors i contenidor per a la recollida selectiva).

DESPESES / Les despeses de personal es redueixen d'un -0,63% respecte al pressupost de l'any anterior. Es congelen el complement de millora i els conceptes retributius dels funcionaris i agents de l'administració de caràcter indefinit, entre d'altres. Els consums de béns corrents i serveis experimenten un decrement del -6,44%. Les despeses financeres previstes són d'uns 378.000 euros i les transferències corrents són d'uns 791.000 euros (destaquen les destinades a entitats de promoció turística, com ara l'esquí Club Arinsal-Pal o la de la llar d'infants).

INGRESSOS / El comú preveu ingressar 6.281.000 euros en operacions corrents (impostos directes, indirectes, taxes, transferències corrents o ingressos patrimonials). I altres 5.691.000 euros en operacions de capital( transferències)

OPOSICIÓ / Robert Albós,conseller de Moviment Massanec a l'oposició va lamentar que no hagin pogut tenir l'oportunitat de participar en la seva elaboració, «tècnicament el pressupost està ben fet però políticament ha estat un error».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT