PUBLICITAT

Ferran Font i Marc Gutiérrez, baixes per a les noves GSeries BPA

  • Els campions de les dues edicions anteriors no disputaran la competició sobre gel de referència
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marc Gutiérrez, a les portes de l'Automòbil Club d'Andorra, organitzador de les GSeries BPA Foto: TONY LARA

la 8a edició de les GSeries BPA són a poc més d'una setmana de començar –dissabte 29 de desembre–, i entre els pilots que hi participarà hi ha incògnites encara, tot i que sí se sap quins no ho faran. Entre ells, dos noms il·lustres com Ferran Font i Marc Gutiérrez. Font va ser el campió de la passada edició, mentre que Gutiérrez va ser segon, a més que acumula els triomfs de les edicions de 2008, 2009 i 2011.

Font no podrà competir en deixar el Ford que tenia la campanya anterior, mentre que Gutiérrez tampoc no hi serà, en aquest cas per incompatibilitat amb la seva feina com a tècnic de la Federació Andorrana d'Esquí. Amb tot, aquest últim intentarà participar en alguna de les curses si té la possibilitat de fer-ho.

En l'edició anterior, Font i Gutiérrez van protagonitzar un duel molt interessant fins el final de la competició, i que finalment la resolució no va estar exempta de polèmica, perquè en una de les finals, un avançament de Gutiérrez a Gerard de la Casa va ser interpretat pels jutges com a irregular, i el van deixar sense els punts que li haguessin donat el títol per quarta vegada al pilot que l'edició anterior corria amb un Citroën C4 Evo II-RACC Motorsport). Al final, Font va vèncer amb 196 punts, pels 184 de Gutiérrez, sent tercer David Arroyo amb 177.

2 RODES MOTRIUS AMB EL GOLF 1 / L'edició anterior ja es va fer la prova, i aquest any es posarà definitivament en marxa una competició en dues rodes motrius exclusivament per a vehicles Volkswagen Golf de primera generació, això és el Golf GTI 1. L'edició anterior, dels cinc pilots millor classificats en aquesta categoria, tres ja eren aquest vehicle. Així mateix, el Trofeu de Joves Pilots ja va comptar amb els Golf 1 per tots els participants.

SORTEIG COPILOT AMB LEITE / Aquesta edició, BPA, patrocinador principal de l'esdeveniment, presentarà una promoció perquè qualsevol persona pugui participar com a copilot durant uns entrenaments lliures. En aquestes sessions, l'afortunat o afortunada compartirà l'experiència amb el pilot Claudi R. Leite, campió en la passada edició del Trofeu Joves Pilots i en la categoria de dues rodes motrius.

L'ESTAT DE LA PISTA / Després del pas del Trofeu Andros el passat cap de setmana, l'estat de la pista no és ara mateix l'ideal. El asfalt és a la vista en alguns revolts, i s'espera que això es pugui millorar d'aquí a comenci la competició andorrana, el pròxim 29 de desembre.

PERSONALITATS / Des de l'organització de les GSeries BPA es treballa com cada any per incorporar a la competició figures de l'esport internacional, o fins i tot no vinculades al món del motor però que signifiquin un reclam per al públic. Els pilots de ral·li Laia Sanz, Marc Coma o Nani Roma, o el mateix Carlos Sainz, però també l'exporter de futbol, Santiago Cañizares –ara pilot de ral·lis– o el campió del món de motociclisme, Jorge Lorenzo, han estat convidats en edicions anteriors. Per a aquest 2012-2013 encara no hi ha cap personatge tancat, però s'espera poder fer-ho aviat.

INICI 29 DE DESEMBRE, FINAL 23 DE FEBRER / La competició començarà el 29 de desembre, amb les GZero-1 i la G1. 12 i 19 de gener, i 2, 9 i 23 de febrer seran les següents cites. Tot sembla fet perquè comenci l'espectacle.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT