PUBLICITAT

Martí ha de dir avui si rugbi i obres són compatibles

  • Gili vol saber si aquest punt innegociable del plec de bases es complirà
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cerqueda i Gili en l'assistència al Consell General del 27 de setembre Foto: TONY LARA

Torna la polèmica amb l'Estadi Nacional, de nou amb Rosa Gili com a protagonista. La socialdemòcrata té preparada una pregunta de caràcter urgent que exposarà avui en el Consell General i a la qual el Cap de Govern, Toni Martí, haurà de respondre oralment i al moment. Els dubtes venen arran d'un dels punts que se suposava que era intocable en el plec de bases: la cohabitació entre els entrenaments i els partits de rugbi i les obres per fer del Camp del Consell el futur Estadi Nacional.

Gili s'ha agafat a unes declaracions del degà del Col·legi d'Arquitectes, Víctor Blasi, en les quals assegurava que era inviable que l'esport de l'oval i el totxo puguin conviure en el mateix espai i per tant la consellera general del PS qüestionarà com està la situació al respecte i si estan justificades aquestes inquietuds.

Gili vol recordar que les declaracions de Blasi suposen una major preocupació per al VPC i la selecció de rugbi, ja que en cas de que això fos cert s'hauria de buscar una alternativa que, ara per ara, no existeix.

Aquests dubtes també han aterrat amb preocupació en l'entitat que presideix Thomas Ginesta, qui va admetre ahir que l'alternativa és el camp encampadà de Prada de Moles –que necessita un altre rentat de cara important–, però detallant que «sempre per tenir un segon camp» i no perquè el rugbi hagi de marxar definitivament del Camp del Consell. El màxim mandatari del VPC va indicar ahir a aquest rotatiu que el dimecres va contactar amb la Secretaria d'Esports del Govern per saber on podran entrenar i jugar els equips, on haurà d'anar l'afició, on podran col·locar els espònsors i d'altres qüestions que ahir a la tarda encara no havien rebut resposta.

Aquest rotatiu es va posar ahir en contacte sense èxit amb Jordi Cerqueda per exposar-li aquesta qüestió, que igualment haurà de respondre avui el Cap de Govern i que tindrà a Ginesta pendent i preocupat perquè Govern «encara no ens ha dit res de què durant les obres el rugbi hagi de deixar el Camp del Consell i volem una resposta oficial ja».

El plec de bases exposa: «(...) Que durant el període d'execució de les obres, el rugbi pugui continuar fent ús de la infraestructura. El canvi de gespa es realitzarà a l'estiu per no afectar el ritme de les competicions». També deia que el cost seria de 3,5 milions i no els 4 que finalment s'hauran d'invertir. Eren coses innegociables d'un plec de bases que cada vegada s'allunya més de la realitat per una obra que després de l'enèsim canvi de data, s'engegarà oficialment «durant l'abril».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT