PUBLICITAT

El futur bulevard del carrer Maria Pla

  • Els comerciants han instal·lat jardineres i catifes com a guarniments nadalencs
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Unes persones passegen davant un comerç guarnit de Maria Pla, ahir. Foto: TONY LARA

El paisatge del carrer Maria Pla de la capital vesteix de colors. Un 95% dels comerços presenten a les seves façanes jardineres amb flors i catifes vermelles per celebrar les festes de Nadal i Cap d'Any. La iniciativa forma part d'un conjunt d'accions dinamitzadores del carrer i que han estat personalitzades, tot i tenir el recolzament de l'Associació de comerciants de Maria Pla - Prada Ramon. Les jardineres i les catifes han estat costejades pels mateixos propietaris dels 22 establiments que ha aportat uns 300 euros. En total s'han gastat uns 6.000 euros.

Dinamització

El cap de setmana hi haurà animació entre les 5 i les 8 del vespre amb la visita del Pare Noel i una xocolatada-berenar per als més menuts. Unes accions dinamitzadores que tindran continuïtat al llarg dels propers mesos si l'experiència resulta satisfactòria. Les jardineres s'aniran renovant de flors de temporada i, fins i tot, artificials. La pròxima acció es farà coincidir amb les festes de Carnaval, el mes de febrer.

El president de l'entitat, Joan Babot, va assegurar ahir que l'objectiu és «crear una mena de segell o marca de qualitat d'un carrer desaprofitat al tenir a 50 metres l'avinguda Meritxell». També es pretén seduir a un tipus de client diferent, amb una oferta més especialitzada i una atenció més personalitzada. «Podríem estar parlant d'un futur bulevard on les persones passegen i fan compres de qualitat tenint present que tenim les voreres més grans del país», afegeix. En qualsevol cas no volen ser titllats d'elitistes sinó «oferir als consumidors un altre mena de producte de qualitat i que no trobarà en un altre zona del país». L'aparcament del Fener, molt aprop del carrer, també és una garantia per a una millor mobilitat de la zona.

Els comerciants tampoc veuen malament que en dies i hores determinats es produeixin talls de circulació per tal que el carrer sigui zona exclusiva pels vianants. Tot resta pendent del que passi amb l'avinguda Meritxell i de les altres actuacions derivades del futur Pla d'Embelliment integral per a Andorra la Vella, que tot just s'està coent. Molt especialment s'està a l'expectativa dels possibles canvis de circulació en dos artèries puntals com són les avingudes Meritxell i Carlemany.

El guarniment del carrer Maria Pla és una primera prova que en una següent fase podria fer-se extensiva al carrer Prada Ramon, tot i que aquests últims no han estat consultats.

El cònsol menor de la capital, Jordi Minguillón, va valorar l'esforç i la iniciativa dels comerciants del carrer Maria Pla alhora que va animar a tots els botiguers a seguir el mateix exemple «per aconseguir una més gran dinamització del sector, que s'ha de traduir en un major volum de vendes».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT