PUBLICITAT

Gas Natural denuncia l'exresident que va intentar estafar Ucraïna

  • Jordi Sardà va firmar un contracte milionari amb el Govern de Kíev
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Sardà i el ministre d'Energia d'Ucraïna firmen el fals contracte Foto: REUTERS

Gas Natural ha decidit presentar una denúncia davant l'Audiència Nacional contra Jordi Sardà Bonvehí, que es va fer passar per representant de la companyia i va firmar el mes passat de novembre un contracte milionari amb el Govern d'Ucraïna. En la denúncia se li imputen a l'impostor els delictes d'estafa i falsedat en document mercantil. Sardà és un exresident espanyol, que va treballar a l'escola d'esquí d'Arcalís. Va fer vida a Andorra durant 15 anys aproximadament, i al 2005 se li perd la pista.

Els fets es van produir quan Sardà, un agent comercial que deia que actuava en nom de companyies espanyoles a Ucraïna, es va fer passar per representant de Gas Natural i va firmar un acord amb el Govern del país per uns 850 milions d'euros per construir una planta de gas natural liquat (GLN) al mar Negre.

La importància de l'acte va merèixer la presència del primer ministre, Mikola Azrov, i del seu ministre d'Energia en l'acte de signatura. El van rubricar amb el fals representant de la companyia. Sardà, natural de Sant Vicenç de Castellet (Bages) i entre altres titulacions, la de monitor d'esquí, va confessar a l'agència Reuters que va pensar que podia firmar el contracte i «després arreglar-ho amb l'empresa». Va admetre que no havia demanat cap mena d'autorització a Gas Natural per a representar-la.

El Govern de Kíev va admetre posteriorment l'engany i a través d'un comunicat va reconèixer que el ciutadà espanyol que va subscriure l'acord amb el Govern ucraïnès, anomenat Jordi Sardà Bonvehí, «va actuar segons la seva pròpia discreció» i en cap cas representava legalment la companyia espanyola.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT