PUBLICITAT

El Col·legi d'Advocats organitza un seminari per la lluita contra el blanqueig

  • L'objectiu és ensenyar una eina per la «credibilitat i seriositat del país»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Badia i Garcia, ahir Foto: TONY LARA

El Col·legi d'Advocats, amb la col·laboració de Crèdit Andorrà, ha organitzat un seminari sobre la prevenció del blanqueig de capitals i finançament del terrorisme. L'esdeveniment té lloc aquest matí i està dirigit als advocats i llicenciats per informar-los dels canvis i recordar les obligacions dels advocats com a subjectes obligats. Amb aquest seminari, el Col·legi d'Advocats vol respondre a la seva responsabilitat de formació «per garantir la qualitat del servei dels advocats», tal com va explicar ahir el degà del col·legi, Francesc Badia. També va afegir que és una eina per donar més «credibilitat i seriositat al país» des del punt de vista del blanqueig de capitals i la lluita contra el terrorisme.

El seminari compta amb la intervenció del director de la Unitat d'Intel·ligència Financera, Carles Fiñana, que explicarà el rol de la UIF i les inspeccions que ha de fer, valorant el just equilibri enfront el secret professional. A més, durant el matí intervindran diversos advocats, entre els quals destaquen l'actual degà del Col·legi d'Advocats, Francesc Badia, i l'exdegà, Joan Miquel Rascagneres.

Badia va agraïr ahir la col·laboració de Crèdit Andorrà en aquest esdeveniment, i va apuntar que la vocació d'aquesta formació és contribuir que «el país continuï sent seriós» pel que fa al blanqueig de diners i la lluita contra el terrorisme. Entre els temes que es tractaran es parlarà de les 40 recomanacions del GAFI. El director de l'Àrea de secretaria general tècnica de Crèdit Andorrà, Agustí Garcia, va explicar que els bancs «som conscients del nostre rol fonamental» en la lluita contra el blanqueig de diners.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT