PUBLICITAT

Arriben els anglesos

  • Aquest diumenge aterren a Alguaire els primers turistes provinents d'Anglaterra
  • A Andorra se'n esperen 11.500 dels 26.000
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Turistes anglesos a la recepció d'un hotel del Principat. Foto: EL PERIÒDIC

El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, va anunciar ahir que el tret de sortida de la temporada d'hivern a l'aeroport de l'Alguaire es donarà el pròxim diumenge 23, amb l'arribada dels primers turistes britànics que aniran a esquiar a les pistes d'esquí del Pirineu - majoritàriament andorranes - de la mà de la companyia Thomas Cook. Segons Farré, la temporada «pinta bé» i ja està tota planificada fins a mitjan de març. En aquest sentit, va pronosticar que anirà com la de l'any passat i va apuntar que es repetirà la xifra de 26.000 esquiadors que arribaran a Alguaire.

D'aquests 26.000, Thomas Cook va informar que s'espera que n'arribin a Andorra uns 11.500. Les previsions han disminuït una mica respecte al que s'esperava a l'estiu, quan el tour operador va començar a vendre els paquets d'esquí, ja que comptava en vendre'n un mínim de 12.000. El seu representant a Andorra, Iain Archer, va explicar que per aquesta temporada vinent s'havia aconseguit fer paquets més atractius encara que l'any passat per al mercat britànic, sobretot «en comparació a França i Àustria».

Archer va valorar que el nivell de preus que s'ha aconseguit és «correcte», i va explicar que per aquest hivern Andorra és «una mica més» competitiva, i per tant també atractiva, que no pas l'any passat de cara el mercat britànic i en comparació a França i Àustria. Segons va comentar el representant de Thomas Cook al país, això és gràcies als hotelers i les estacions d'esquí, que han ajustat una mica més els preus per a fer els paquets de prevenda.

Finalment, les nevades de principi de temporada són les que han permès acostar-se a les previsions. Archer va explicar que cal tenir en compte que «el mercat d'Anglaterra és fluix per a tot», la situació econòmica no està pas millor que l'any passat, i que la temporada d'hivern anterior jugava en contra de les vendes, doncs no es tenia prou confiança en què hi hagués neu, com a mínim a l'inici. Això ha provocat que molta gent hagi esperat al darrer moment a comprar les vacances, tant per assegurar-se la neu com per aconseguir ofertes d'últim minut. En aquest darrer sentit, Archer va apuntar que les setmanes que s'han venut millor i amb més previsó han estat les de Cap d'Any i Carnaval.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT