PUBLICITAT

26% més de participació en les activitats del Comapedrosa

  • Hi han participat un total de 608 persones al llarg d'aquest any
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
El Parc Natural del Comapedrosa Foto: TONY LARA

La participació en les activitats programades durant aquest 2012 al Parc Natural del Comapedrosa han augmentat un 26,6% respecte a l'any anterior. Concretament, hi han participat 608 persones. Les darreres activitats han estat dues sortides de camp: una sobre anellament d'ocells, i una altra per conèixer les accions que es duen a terme en el parc natural.

Durant el 2012 s'ha continuat amb el programa de formació a les escoles, perquè els nens aprenguin des de petits la importància de conservar i conèixer l'entorn natural. Enguany hi han participat 83 escolars i de cara l'any que ve ja estan programades diferents activitats educatives, segons va informar l'ANA.

Pel que fa a la conservació de l'espai protegit, s'ha tancat la drecera Alt del Comapedrosa-rocs de l'estany Negre, amb l'objectiu de conservar i millorar el patrimoni natural, minimitzar els problemes d'erosió i impacte paisatgístic i donar compliment al Pla Rector, segons va explicar el tècnic del Parc Natural, Jordi Nicolau.

D'altra banda, també s'ha executat la segona fase del projecte de tancament parcial de dues de les molleres de major interès de la capçalera de la vall de Comapedrosa (bassa de les Granotes i rodalies de la pleta de Comapedrosa).

Durant el 2012 s'ha dut a terme la segona fase de l'estudi dels canvis en les comunitats ornitològiques entre els anys 1996 i 2011, basat en la realització de prospeccions intensives durant el període reproductor. L'execució 2012 del Programa de Seguiment ha inclòs, amb l'objectiu d'avaluar la gestió operativa de l'espai, un total de 36 indicadors. Alguns dels paràmetres que sembla que evolucionen més positivament són els comptatges de serenalla pallaresa (Iberolacerta aurelioi), les poblacions de marcòlic pirinenc (Lilium pyrenaicum), les comunitats de flora alpina rupícola, que inclouen diverses espècies amenaçades a escala nacional (Cerastium pyrenaicum i Viola cenisia, per exemple), el nombre de treballs generats i el personal dedicat al servei als visitants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT