PUBLICITAT

Recordant l'escola

  • Una exposició virtual i restrospectiva dels 30 anys de l'escola andorrana H Més de 600 fotos d'alumnes, professors i personal no docent de les primeres 15 promocions
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Alumnes entren a l'escola el primer dia del curs al setembre després de les vacances, Escaldes-Engordany. Foto: ÀLEX LARA

Des d'avui les famílies que estan o han estat vinculades a la comunicativa educativa, especialment a l'escola andorrana, rebran una invitació dins de l'entorn Educand per poder visitar una exposició que, sota el títol 15+ 15 , recull més de 600 imatges dels primers 15 anys de l'escola andorrana. Es tracta d'una manifestació retrospectiva i virtual que s'agrupa en nous apartats: orígens, graduacions, festes, grups de classe, claustre, activitats, esquí, carnaval i sortides.

L'exhibició permet l'accés a una part dels arxius fotogràfics que hi ha al 12 centres ( 4.300 alumnes i més de 600 professors) que conformen l'escola andorrana, que es va crear el mes de setembre de 1982 a Ciutat de Valls,a Andorra la Vella amb tres aules de maternal. A la mostra, de 15 minuts de durada (tres minuts en versió reduïda) apareixen alumnes, mestres i personal no docent de les primeres 15 promocions. El logotip identificatiu ha estat obra d'una exalumna de l'escola andorrana, Irene Clua, que va cursar batxillerat artístic i de la comunicació i que va continuar a Barcelona estudis superiors de disseny gràfic.

Projecte educatiu

Es pretén mostrar a la ciutadania un «projecte educatiu global i consolidat que va des de la maternal fins al batxillerat, passant per la FP o la formació d'adults», segons la ministra d'educació i joventut, Roser Suñé.

En l'actualitat des del Ministeri d'Educació i del departament d'Escola Andorrana es treballa en l'organització d'un sèrie d'actes commemoratius a través d'una comissió de treball formada per directors de centres escolars i per l'associació de pares d'Alumnes.

Un dels primers actes que es van realitzar per celebrar els 30 anys de l'escola andorrana va tenir lloc el passat 17 de setembre, i va consistir en la lectura de la tirallonga dels 30 a tots els centres. Amb la commemoració d'aquesta efemèride el Govern vol crear «un espai de trobada per reforçar el sentiment de pertinença i al mateix temps un reconeixement a la trajectòria del sistema educatiu», va afegir Suñé.

Voluntat de treball

La ministra d'educació creu que el balanç dels 30 anys de l'escola andorrana no pot ser més satisfactori i representa «la voluntat de treball i l'energia de docents, pares, alumnes i de la mateixa administració en la consolidació d'aquest projecte».

Suñé també va destacar la gran implicació tant dels docents com dels pares per tirar endavant el projecte, i va explicar que ara s'entra en l'etapa de consolidació, per la qual cosa s'està treballant en el nou pla de renovació i millora, basat en una metodologia per competències.

L'escola andorrana marca diferències respecte als altres sistemes educatius, com l'espanyol o el francès, en relació al treball en llengües i adaptació curricular.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT