PUBLICITAT

La Copa és cosa de quatre

  • El River és l'únic amb plaça fixa i Burgos apunta a ser el rival però Lucentum i Palència tenen opcions
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Flis en el partit contra el Palència, l'únic que ha perdut el River a LEB Or Foto: ÀLEX LARA

La lògica diu que el River Andorra i el Ford Burgos disputaran la final de la Copa LEB Or al Poliesportiu però les matemàtiques diuen que Lucentum Alacant i Palència encara tenen possibilitats d'optar a aquest títol. Només una cosa és certa: el partit serà l'1 de febrer de l'any vinent. La seu i els aspirants a rellevar l'Iberostar Canàries com a campió són encara una incògnita.

Falten dues jornades perquè acabi la primera volta, la qual concedeix als dos primers la classificació per a la Copa Príncep, a partit únic i en la pista del que vagi líder.

El River és l'únic que té la plaça garantida i només el Burgos pot evitar que no jugui al Poliesportiu. Els tricolors sumen 10 victòries i +86 d'average, el Burgos 9 i +131, el Lucentum 7 i +61, i el Palència 7 i +27.

DUEL DIRECTE RIVER-BURGOS / En el cas de que l'equip de Joan Peñarroya guanyi en la jornada 12 a la pista del Lleida i que el seu màxim rival perdi a casa amb el Barça B el partit de Copa es jugarà a Andorra. I si el River perd a Lleida, sigui quin sigui el resultat del Burgos la decisió sobre la seu es decidiria en un duel directe entr els dos primers classificats en la jornada 13.

De la seva banda el Burgos pot ser primer, segon o fins i tot quedar-se fora. Per jugar davant el seu públic haurà d'obtenir el mateix o millor resultat que el River en la jornada 12 i guanyar sí o sí l'enfrontament directe amb es tricolors de la 13a jornada. En cas d'empat a victòries i derrotes entraria en joc l'average general i difícilment els tricolors, amb +86, podrien acabar millor en aquesta faceta que el conjunt que entrena Andreu Casadevall, amb +131.

LA SEGONA POSICIÓ ÉS COSA DE TRES / En la batalla per acabar la primera volta en la segona posició el Burgos té totes les de guanyar, ja que tindria prou amb una victòria o fins i tot podria perdre els dos partits sempre i quan el Lucentum i Palència no guanyin els seus.

EL TRIPLE EMPAT NO ÉS POSSIBLE / És també segur que no es podrà produir un triple empat en la segona posició, degut a que Lucentum i Palència tindran un altre enfrontament directe a Alacant en la pròxima jornada, la 12. Qui perdi dels dos ja no podrà aspirar a jugar la Copa.

El que guanyi haurà de vèncer també en la jornada 13, confiar que el Burgos perdi els dos enfrontaments i a més haver de superar-lo en l'average, cosa també realment molt difícil ja que en el cas del Lucentum és de +61 i en el del Palència un +27. Massa distància fins els +131 del Burgos, però malgrat ser una opció remota, matemàticament és factible.

EL CAMPIÓ DE COPA, AMB FACTOR PISTA / Un dels beneficis de jugar la Copa és que el campió tindrà el factor pista a favor en la lliga si acaba classificant-se per al play-off d'ascens a l'ACB. Com succeïa a Plata, el campió puja directament i del segon al novè continuen les eliminatòries des dels quarts de final i al millor de cinc partits. El que guanyi la Copa, si està entre aquests vuit equips, tindrà aquest avantatge.

Una dada curiosa és que en els quatre anys que fa que s'ha canviat el format dels play-off d'ascens no hi ha hagut cap equip que aprofités aquest avantatge. El curs passat el Canàries va fer doblet i en els tres anteriors Blusens, Melilla i Lucentum van guanyar la Copa i en la fase regular van ser segons.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT