PUBLICITAT

Neixen les 24 hores d'Arcalís

  • Vallnord proposa la cursa del 23 al 24 de març, amb una altra, d'alternativa, de 12 hores
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La Coma d'Arcalís és una de les zones més utilitzades pels esquiadors de muntanya del Principat Foto: VALLNORD

L'esquí de muntanya és, avui en dia, l'esport més en alça durant la temporada d'hivern. Si a l'estiu les curses de muntanya omplen les muntanyes de corredors que amb només unes vambes troten pels cims del país i fins i tot s'ha arribat a tenir de referència internacional l'Andorra Ultra Trail, ara surt, per iniciativa de Vallnord, una cursa que aspira a ser un altre centre neuràlgic de l'esport. Una altra bogeria meravellosa per als amants de les competicions de resistència: unes 24 hores. Ara bé, si hi afegim que aquestes 24 hores seran sobre un circuit a Arcalís, els amants d'aquest esport tenen un motiu més per somriure, ja que aquesta zona és la més poblada per els esquiadors de muntanya.

Les 24 Hores d'Arcalís, com s'ha batejat a aquesta nova iniciativa del domini andorrà, tindran lloc el 23 i el 24 de març, i serà obert a tota mena de públic. No només als monstres de la Copa del Món, els integrants de l'equip nacional i tots aquests superhomes, sinó que aniran destinades a la gent que gaudeix, simplement, d'aquesta pràctica per les muntanyes nevades. Durant 24 hores els esportistes hauran de posar al límit la resistència física i sumar el màxim de voltes possibles a un recorregut marcat. La prova es disputarà de manera individual, i segons va informar ahir Vallnord, hi haurà la possibilitat de disputar-la, també, amb raquetes de neu.

El recorregut, que és provisional, s'iniciarà a la zona de Planells (2.025m) en direcció a la Coma (2.200m) per la pista de la Basera i cap a les Portelles (2.552m) pel Túnel. El descens tindrà lloc per les Portelles i les Tarteres. El recorregut, segons les condicions meteorològiques o de neu, cosa que ja se sap és molt variable sempre, podria patir certes modificacions tot i que sempre serà per pista per garantir al màxim la seguretat dels esportistes.

Com a segona opció, hi haurà una categoria de 12 hores, que funcionarà de la mateixa manera: fer el màxim de voltes possibles en aquest període de temps. Aquesta seria l'opció més propera a la gent que, sent amant d'aquest esport, no aspira a tenir una capacitat competitiva com d'altres, sinó que espera gaudir de la muntanya.

Per a les dues modalitats –24 i 12 hores–, les inscripcions s'obriran pròximament amb l'objectiu de reunir el màxim de participants possible. Que aixequi la mà l'amant d'aquest esport que cada cap de setmana prepara els esquís, les pells, els pals i la roba tècnica, que no està en aquest instant pensant en aquesta cita esportiva.

Cal recordar que aquesta el sector d'Ordino acull també el 10 de març la ja mítica Font Blanca, prova puntuable de la Copa del Món d'esquí de muntanya i en la qual participa un dels noms més importants d'aquesta modalitat, el campió del món, Kilian Jornet. De fet, el català es va imposar tant en la Font Blanca de la temporada passada com en la Vertical Race d'Arinsal, que aquest any torna a Vallnord el 9 de març.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT