PUBLICITAT

Només falta la moto robada pel mafiós francès

  • La policia deté el mafiós que dissabte va fugir després de furtar a una dona uns 900 euros
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ

Periodic
Gaben, captat per una càmera Foto: POLICIA D?ANDORRA

La Policia va detenir dissabte a les 10.30 hores al pròfug francès i sospitós de furts i suplantació d'identitat al Principat, Gérald Gaben. La detenció es va efectuar a la frontera del Riu Runer mentre el sospitós intentava abandonar el país en un autobús que feia el trajecte entre Andorra i l'aeroport de Barcelona. En un control Gaben va ser identificat i es va procedit a detenir-lo malgrat que va intentar escapar de nou. En el moment de la detenció duia poca roba d'equipatge i una quantitat de diners en efectiu de prop de 10.000 euros.

En el moment de la detenció Gérald Gaben anava sol. El detingut pot estar fins a 48 hores des de la seva detenció a la comissaria abans de passar a disposició judicial. La detenció l'ha van efectuar els agents del Grup de Fronteres de l'Área de Seguretat Pública i Proximitat Ciutadana d'Andorra que des que es buscava al sospitós van estar especialment atents als transports col·lectius que creuen la frontera.

Quan la Policia va pujar a l'autobús va demanat als passatgers que s'identifiquessin i van veure a un passatger que s'assemblava a Gaben. Els agents li van demanar que s'identifiqués i Gaben només va mostrar el tiquet de compra del bitllet d'autobús amb una identitat diferent a la seva. Es va procedir llavors al seu trasllat al despatx de la frontera per tal d'identificar-lo i va ser en aquest trajecte quan el sospitós va intentar fugir sense èxit.

Ara correspon a la Batllia decidir què farà amb la quantitat recuperada, 10.000 euros en efectiu, i si aquesta quantitat compensa d'alguna manera a l'afectada pel furt de la seva bossa de mà a Andorra la Vella, amb una quantitat de 900 euros o a la víctima del furt de la motocicleta amb la que Gaben va fugir després del furt dels 900 euros. També correspondrà a la Batllia determinar l'extradició a França, que en tot cas es produiria després que complís condemna al Principat pels delictes dels que se l'acusa al país.

La motocicleta robada amb matrícula andorrana amb la que el sospitós va fugir després del furt de la bossa de mà no ha estat encara trobada i la Policia espera que durant les properes 48 hores de detenció Gérald Gaben pugui donar alguna indicació d'on es troba. Es tracta d'una moto Scoopy 125 blanca i negra, amb matrícula K. Va ser robada el dia mateix del furt al centre d'Andorra la Vella en ple dia i la Policia sospita que està aparcada entre Escaldes i la capital en un lloc interior, ja que a l'exterior de moment no ha estat trobada.

El Cos de Policia ha agraït en un comunicat la col·laboració ciutadana rebuda durant la cerca de Gaben, però segons ha informat la Policia la detenció a l'autobús no s'ha produït per causa d'una informació ciutadana rebuda.

La Policia va iniciar la recerca del detingut aquest dimecres, després de rebre la denúncia d'una dona a qui li hauria robat 900 euros. Tal com ha explicat la víctima a l'ANA, ella va anar a treure 900 euros en efectiu a una entitat bancària de Prada Ramon, i va reconèixer que després de retirar la quantitat del banc va comptar els diners allà mateix, de manera que el sospitós ja sabria que la víctima duia a sobre una quantitat important.

Després es va dirigir cap al seu vehicle, estacionat a l'aparcament del Fener, i va deixar la seva bossa, amb els diners a dins, al seient del copilot. Tot seguit el lladre va obrir la porta del copilot i li va sostreure. La dona va sortir corrents darrera del lladre, però aquest va pujar ràpidament en una motocicleta amb matrícula andorrana i va abandonar l'aparcament per la zona d'entrada, marxant en sentit contrari a la circulació.

La víctima ha explicat que es va quedar molt sorpresa «perquè si això et passa a un altre lloc ja gairebé et sembla normal, però a Andorra no». A més, ha afegit que el fet que la motocicleta tingués matrícula andorrana també li va sobtar perquè va deduir que si era un jove del país seria fàcil trobar-lo.

Aquest dissabte passat, després de saber que el fugitiu ha estat detingut, la víctima es va mostrar satisfeta. «Encara no sé si recuperaré la bossa i els diners, però al menys m'alegro que hagin trobat a qui ho va fer», va manifestar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT