PUBLICITAT

La FAN fa un balanç «positiu» dels Mundials amb millores en marques

  • Feo acaba amb el rècord d'Andorra de 17 anys de 200 esquena, que tenia Santi Deu des del 1997
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El seleccionador, Sergio Rayo, amb Cuñat, Feo i Ramírez, abans d'uns entrenaments a la piscina dels Campionats del Món d'Istanbul Foto: FAN

Durant cinc dies de competició, s'han posat a prova els nivells dels nedadors andorrans a uns Campionats del Món de piscina curta i en un principi de temporada que deixa més clara quina és la situació real. No hi ha hagut grans resultats pel que fa a les posicions, sempre allunyades i en cap cas classificats per a la següent ronda, però els objectius eren uns altres. El president de la Federació Andorrana de Natació, Aitor Osorio, va manifestar abans dels Mundials que els tres nedadors havien de lluitar per baixar de les seves marques. Al final, de les deu proves en què van competir els andorrans, es van millorar resultats en set d'elles. D'aquesta manera, el balanç és positiu, segons va manifestar ahir el seleccionador nacional, Sergio Rayo, en el seu anàlisi d'aquesta cita internacional: «El balanç és positiu, i ara toca mirar als Campionats de Catalunya absolut». Aquesta cita catalana serà del 18 al 20 de gener a Terrassa, en piscina llarga de 50 metres.

Ahir es va disputar l'última jornada del Campionat del Món de piscina curta a Istanbul, amb Pablo Feo només en competició. L'andorrà va disputar els 200 esquena, prova en la que va assolir el rècord d'Andorra de 17 anys amb un temps de 2min 11,37s. L'anterior plusmarca era 2min 11,90s, de Santi Deu, aconseguida el 1997. Feo va ser el 37è ahir.

El seleccionador, Sergio Rayo, analitzava el treball de Feo: «Ho ha fet molt bé perquè ha millorat la seva marca personal i ha fet rècord d'Andorra de 17 anys. Ha nedat bé, però li ha faltat fuel en els últims 25 metres i no ha fet l'esprint final, sinó que ha mantingut el ritme».

Pel que fa a una anàlisi global d'aquests Mundials, Rayo opina: «En general, molt bé els nois amb un 10% de millors marques personals, i bé Mònica perquè en la prova de crol ha fet el temps que havia de fer». Respecte a Ramírez, que hi havia dubtes al principi del Campionat de si competiria o no en les proves d'esquena que tenia programades, per allò dels problemes que està tenint aquest any amb aquesta disciplina, Rayo va mostrar comprensió: «No comptem les proves d'esquena perquè ja sabíem que no faria res de l'altre món».

TOTS ELS RESULTATS / Els Mundials de piscina curta van començar dimecres amb dues curses de 100 esquena. Pablo Feo va millorar la marca amb què hi va anar a Istanbul (1min 02,92s) i es va quedar amb 1min 01,65s. Per la seva part, aquest dia Mònica Ramírez, que va disputar també els 100 esquena, es va quedar prop de rebaixar: 1min 05,81, quan en tenia 1min 05,63s.

En la segona jornada va aparèixer una altra Ramírez, als 100 lliures, per sota del minut: 59,60s, a 41 centèsimes del rècord d'Andorra, que el té Meritxell Sabaté des del 1998 (59,19s), mentre que Oriol Cuñat, en els 50 lliures, va fer un temps més de dos segons millor del que tenia. 24,56s, quan estava a Istanbul amb 26,76s. A la tercera jornada, el 50 esquena va comptar amb Feo i Cuñat. El primer va fer 28,93s (tenia 29,31s), i el segon 28,22s (tenia 30,21s), a 23 centèsimes del rècord nacional. Després, Cuñat, en els 50 papallona, es va quedar, amb 26,23s, a 26 centèsimes de la plusmarca andorrana.

En la jornada de dissabte, Ramírez va baixar dels 30,75s que tenia en 50 esquena i es va quedar amb 30,54s, a gairebé un segon del seu rècord d'Andorra (29,45).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT