La UE venç en un moment d'urgència i estreny la part alta

• Les taules amb el Pidasa deixen el Lusitans com a líder abans de l'aturada i el Burger King, cuer
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Bernat (groc i negre), de la UE, salta amb Vicente, ahir contra el St. Julià Foto: TONY LARA

La UE ha estat el gran beneficiat en una jornada en la qual estava contra les cordes. El duel contra el colíder UE Sant Julià es presentava com la darrera ocasió per aspirar al títol, en l'últim partit abans de l'aturada nadalenca. Era guanyar o res i va sortir més viu que mai: victòria per 0-1 que sumat a l'empat sense gols entre l'altre colíder, el Lusitans, i el Pidasa deixen la part alta de la taula de nou en un puny. No hi ha cap canvi en l'ordre però sí en punts: si entre Lusitans i UE hi havien set, ara ja són cinc a falta de tres jornades perquè acabi la fase regular.

ATABU FALLA DES DELS 11 METRES / El Pidasa va iniciar el perill en el partit del migdia a Alàs amb pilotes llargues aprofitant la lluita d'Alejandro però la primera ocasió clara va correspondre al Lusitans, amb un penal de Gilbert a Pedro a la mitja hora de joc. Atabu va fallar des dels onze metres i l'àrbitre va ordenar repetir la pena màxima en considerar que Javi Sánchez havia entrat abans de temps a l'àrea. De nou va xutar el portuguès a l'altra banda i Eloy novament va aturar. El pitxitxi Bruninho va tenir el seu dotzè gol a tocar abans del descans i en una segona part amb domini de possessió i poques ocasions Bruninho i Mercader no van encertar les més clares.

PEPPE TAMBÉ FALLA PER AL COLÍDER / El Sant Julià, que compartia lideratge amb el Lusitans, també va fallar un penal que en aquest cas suposa la pèrdua del liderat i deixa el vigent campió al capdavant de la classificació en solitari. La pena màxima, de Rubio a Fabio, va arribar al quart d'hora però Peppe va xutar ras i centrat i Periánez va refusar. Pocs minuts després Víctor Bernat va perdonar però en el 24 Salvat, que esperava en rebuig a la frontal a la sortida d'un córner, va recollir la pilota i va xutar ras al primer pal, lluny de l'abast del porter. Rubio, en idèntica posició i Víctor Bernat van poder incrementar l'avantatge abans del descans i també en la segona part, aprofitant els contraatacs. El Sant Julià, inofensiu en atac tot i que insistia, va signar la sentència amb l'expulsió de Carlos Acosta, en veure la segona targeta groga ja en temps de descompte.

GOLEJADA DEL PRINCIPAT / El Principat continua fent els deures amb els equips de la part baixa de la taula i ahir va acomiadar el 2012 amb una golejada contra l'Encamp, per 1-6. Els quatre primers gols de l'equip de Cañete van arribar fruit d'errades defensives que va aprofitar sense pietat Àlex Izquierdo, autor d'un pòquer de gols als minuts 9, 10, 40 i 58. Entremig l'1-3 marcat per Pifarré abans del descans i ja en els últims minuts, amb l'Encamp descompost, van tancar la golejada Arnejo al minut 70 i Hernández al 83.

EL BURGER KING, CUER / Per últim el Burger King va perdre 3-2 el duel entre els dos últims classificats amb un gol de Quiroz en el minut 93 i acaba l'any com a cuer. La Lliga tornarà el 13 de gener.