PUBLICITAT

Un delinqüent estira la bossa a una dona i escapa en un control

  • El furt es va produir ahir al matí a la capital i l'home el va perpetrar amb l'ajuda d'una motocicleta robada
J.R.BAIGES / GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una imatge del sospitos. A la galeria, uns usuaris esperen el seu torn per passar pel caixer automàtic d'una entitat bancària de la capital. Foto: EL PERIÒDIC

El Cos de Policia va llançar ahir al vespre la recerca d'un súbdit francès, Gerald Gaben, no resident al Principat i conegut pels serveis de la Policia francesa i d'Interpol França, per altres delictes contra el patrimoni i extorsió de fons. La policia andorrana també demana la col·laboració ciutadana per localitzar l'home com a presumpte autor a Andorra dels delictes de furt, furt de vehicle i usurpació d'identitat. Els fets per als quals se'l persegueix al Principat van passar al voltant de la una del migdia a la capital.

Gaben va seguir una dona que segurament ja vigilava, quan sortia d'una entitat bancària després d'haver-hi retirat 900 euros. La dona va anar cap al seu vehicle i en pujar-hi, de sobte, Gaben va obrir una de les portes del cotxe i li va estirar del seient la bossa de mà, fugint en una motocicleta amb matrícula andorrana que havia sostret anteriorment, segons va informar ahir el Cos de Policia.

Fugida / Alertada dels fets, la policia va procedir a desplegar un dispositiu de control a les principals vies de comunicació del territori, que va causar algunes retencions sobretot a la CG2. La policia escorcollava minuciosament tots els vehicles i especialment els camions, pensant que l'home s'hi podia haver dissimulat. No obstant això, el van localitzar prop d'Encamp en companyia de la seva dona –segons van informar ahir fonts properes a la investigació–, però va poder esquivar els agents del dispositiu de control fugint muntanya amunt. Gràcies a la detenció de la dona del sospitós la policia va descobrir que era francès i que no residia a Andorra. Aquest detall i el fet que les càmeres de vigilància de l'entitat bancària on la víctima va retirar els diners, en captessin la imatge, van fer progressar ràpidament la investigació. La policia andorrana es va posar ràpidament en contacte amb els seus homòlegs francesos que van identificar l'home com a Gerald Gaben de 33 anys d'edat. L'home fa 1,70 metres d'alçada, pesa 65 quilos i té el cabell fosc. Tal com apareix en la foto portava pantalons texans de color blau i un plumífer de color negre brillant. Segons Interpol França l'home pertany al gran banditisme marsellès i el novembre passat, va fugir de la presó de Marsella aprofitant un permís de sortida per al cap de setmana. Gaben estava empresonat per un delicte d'extorsió de fons però tenia possibilitats de ser alliberat el proper mes de març, cosa que fa encara més misteriosa la fuga.

Més robatoris / Ahir els alumnes de l'Escola Andorrana de Secundària d'Encamp també van descobrir que algú els havia obert les taquilles, sense forçar-les, i els havia sostret els telèfons mòbils. La direcció de l'Escola va posar en marxa un dispositiu de control. Els alumnes van ser registrats a la sortida, sense que es trobés però, ni rastre dels aparells.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT