PUBLICITAT

Pal-Arinsal ven un 20% més de forfets de temporada

  • EMAP contracta 44 temporers menys en l'actual campanya
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un treballador de pistes ajuda un nen a creuar la porta automàtica d'entrada als remuntadors, a Pal. Foto: EL PERIÒDIC

La temporada no podia començar millor per a les estacions d'esquí del país. La climatologia ajuda i força. La prova és que la venda de forfets de temporada pel que fa al sector de Pal-Arinsal de Vallnord s'incrementa en un 20% en relació al mateix període de l'any passat. L'objectiu a nivell de tot el grup Vallnord és aconseguir poder acabar la temporada arribant o superant els 800.000 dies d'esquí. El punt més fluix en aquests moments és el sector de la restauració i dels col·legis que està notant un petit retrocés.

Sergi Balielles, membre del Consell d'Administració d'EMAP, va assegurar ahir que «mantenir el nivell de la temporada anterior ja seria tot un èxit». Per a Balielles cal valorar «l'esforç considerable que estan fent els aficionats a l'esport en uns moments econòmicament complicats». I va afegir que «també s'haurà d'esperar el gruix dels esquiadors que arribaran a partir del proper 26 de desembre».

PLANTILLA ACTUAL / La fluixa temporada passada i els esforços importants que està fent EMAP per tal de reduir el seu dèficit va propiciar que la societat es veiés obligada a optimitzar els recursos. És per això que, entre d'altres mesures, va contractar 44 temporers forans menys. Un descens de personal eventual que s'emmarca en la retallada del 10% de la despesa d'aquest any. Actualment, una cinquantena de treballadors fixes i 400 treballadors més eventuals, integren la plantilla de l'estació. El 60 % dels temporers són residents i el 40% restant són de fora. La gran majoria del personal eventual és de nacionalitat argentina o xilena, seguits a molta distància pels espanyols. Els criteris que es van seguir per a la seva contractació van ser els mateixos que es van seguir la temporada passada, amb la voluntat de poder contractar als residents nacionals. L'estalvi global d'aquest any d'un 10% de la despesa també afecta, a més de les contractacions, les compres, el material i d'altres partides. EMAP diversifica durant aquesta campanya la seva oferta de restauració. La societat explotadora del camp de neu de Pal-Arinsal també ha renovat i actualitzat el sector per tal de poder satisfer de manera més concreta les necessitats dels esquiadors, ampliant la forquilla de preus i també el tipus de servei.

Tot això amb l'objectiu que hi hagi un restaurant per a cada perfil d'esquiador. En aquest sentit, els preu van des del menú de cinc euros als quaranta euros per àpat i comensal, a la carta. El cuiner andorrà Gerard Sasplugas és l'encarregat de coordinar aquest treball de diversificació de l'oferta gastronòmica de la temporada d'hivern, amb la intenció que sigui més casolana i centrada en la tradició culinària del Principat.

VIABILITAT FUTURA / L'equip actual del comú de La Massana considera que la viabilitat de l'estació passa per l'entrada de capital privat. El cònsol major David Baró ja fa uns mesos es va manifestar a favor de l'entrada de capital privat en considerar que EMAP «no pot ser 100% públic». El cònsol va explicar que les estructures de la societat estan preparades per rebre capital privat i que s'estava treballant per fer-ho realitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT