PUBLICITAT

Presentació de Catalonia Sacra a la Seu d'Urgell

  • El projecte mostra tres peces restaurades del Museu Diocesà
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Batalla i Esteve miren la butlla papal de Silvestre II, ahir a la Seu d'Urgell Foto: ANA / A.R.

La presentació del projecte Catalonia Sacra a la Diòcesi d'Urgell va comptar ahir amb l'exposició de tres peces restaurades del Museu Diocesà: la butlla pontifícia del Papa Silvestre II, la Casulla de Sant Ermegol i el reliquiari del Bisbe Sant Ermengol. La presentació del projecte a la Seu va anar a càrrec de l'arquebisbe i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, amb la presència d'autoritats del Principat, la capital alturgellenca i les comarques veïnes.

Catalonia Sacra és un projecte engegat conjuntament per les deu diòcesis catalanes amb l'objectiu de difondre el patrimoni cultural de l'Església. L'objectiu del projecte és el de difondre el patrimoni cultural de l'Església a Catalunya i, a partir d'aquesta difusió, «fomentar la necessitat de conservar-lo i divulgar-lo, i incrementar el nombre de visitants i d'ingressos econòmics», va explicar Daniel Font, coordinador del projecte. Font també va afegir que «Catalonia Sacra pretén al mateix temps elaborar una oferta turística pròpia facilitant la possibilitat de visitar i conèixer més de 300 esglésies de les deu diòcesis catalanes».

Tot aquest patrimoni i les activitats que es realitzen a les diferents diòcesis es poden trobar al portal www.cataloniasacra.cat. Les propostes del projecte es poden resumir en tres tipus d'activitats: les visites a les catedrals, les rutes diocesanes que cada bisbat dibuixa en el seu territori, i les rutes sobre la història de l'església catalana. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT